*Nettavisen* Nyheter.

Fartsfylt olabilløp på Bryn

TVILLINGTRØBBEL: Amund og Torkel Rekve, et av to tvillingpar i konkurransen, gjorde stor suksess med bilen «Star Wars». Alle foto: Emil Flatø KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE DET NESTE I SERIEN

Grenseløs kreativitet og grundig bilbygging gjorde Bryn Vels olabilløp til en kjempesuksess. For en gangs skyld ble det gamlingenes dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

VINNERE: Tekniker Thormod Bjørkås, fører Knut Bjarne Green og heiadamene Marit Hallgren og Tiril Andersen er egentlig medlemmer av vinklubben Bøtter og spann, men ble for anledningen olabillag.

Klikk på bildet for å forstørre.

PINK LADIES:Kristina Skyttern (til høyre) og Julie Marstrand er klare til å heie på sin favoritt, Pink Ladies.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELL I UHELL:-- Fire mann teller som et hjul, bestemte juryen da en bil måtte bæres i mål.

NORDRE SKØYEN: – Var det seks til syv eller sekstisyv, fleiper kommentator Ivar Nergaard på begynnelsen av løpet til Knut Bjarne Green (67) sist lørdag. 59 sekunder senere dundrer han inn til soleklar seier på hovedgården.

LES OGSÅ: ALT KLART TIL BRYN GRAND PRIX

– Vi hadde håpet på flere voksne, og vi gjør dette bare for gøy, sier Thormod Bjørkås før løpet om å delta som seniorer i et barneløp.

– Men Knut Arne har fått beskjed om å holde seg unna bremsene.

Det gjorde han utvilsomt.

Løp med lange røtter

Olabilløpet fant sted i forbindelse med Bryn Vels 100-årsjubileum. Velforeningen hadde blåst nytt liv i en gammel tradisjon.

– Vi tror det var et løp i 1957, vi vet det var et i ‘56, og det kan ha vært et i ‘58 også, sier medlem Arman Guthushagen.

Den gang som da var det møtt opp en horde av driftige barn og unge med fine biler, raske biler, og litt mer provisoriske biler som visstnok var bygget dagen før «mellom Barne-TV og Dagsrevyen».

Flere klasser

Åpenbart hadde ulike grupper satset på å vinne i ulike klasser: raskeste bil, fineste bil og beste heiagjeng.

Blant den siste kan man nevne at halve rollegalleriet fra Star Wars var møtt opp, i tillegg til en hel masse «pink ladies» rosakledte smådamer med hjerteformede heieplakater.

Ved siden av løpet var det veteranbiler, ansiktsmaling og Lions Club-servering på stedet.

I forkant serverte dessuten kommentator Nergaard en perle av en Kjell Aukrust-parodi, som gikk rett hjem blant de minste. Alt i alt ble det en kjempesuksess på hovedgården.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.