RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel, Ryenhjemmet!

Den siste kaffe- koppen sammen, den siste middagen rundt det faste bordet, uvissheten om hva neste uke bringer. Avskjeden på Ryenhjemmets dagsenter var vemodig.

Ryen: Her har vi hatt det så godt, følt oss så mye bedre enn det vi egentlig er. Bestemmelsen om å stenge dagsenteret vårt har ødelagt det livet jeg har igjen. Jeg er rykket opp med roten, og føler at jeg ikke hører hjemme noe sted lenger.

Alfhild Korsmo (86) sitter torsdag formiddag sammen med seks andre "gjenværende" brukere av dagsenteret. Om noen timer skal det stenges, og seks av de sju vet fremdeles ikke når de får plass på dagsenteret de er overflyttet til.

Dårlig informasjon

Vi fikk et brev i slutten av januar om at vi skulle flyttes til Lambertseter, men siden har vi ikke hørt noe. Ikke vet vi om vi får de samme dagene som vi har hatt her på Ryenhjemmet, og ikke vet vi hvor mange dager vi får heller. Det hadde kanskje vært på sin plass om noen fra administrasjonen hadde vært her i dag og informert oss, mener Klara Svendsen (87).

Informasjon har de opprinnelig 43 brukerne av dagsenteret kun fått en gang. Det var da en representant for bestillerenheten i Bydel Nordstrand fortalte om nedleggelsen siste uken av januar. På møtet ble brukerne bedt om å komme med ønsker om hvilket dagsenter de ville til, og lovet at de skal få like mange dager som på Ryenhjemmet. De skulle prioriteres i køen.

Stedsønsket er det ikke mange av oss som har fått oppfylt. Vi bør få være i nærområdet vårt, ikke busses rundt og leveres som pakker. En her og en der. Nedverdigende er det, sier Else Nylund.

To milllioner

Hun har kjempet for dagsenteret til det siste.

Det er helt urimelig at bydelen selger plassene til de private sentrene. Skjønner de ikke at det er oss, menneskene de selger, ikke plassene. Men, vi er ikke til salgs vi eldre. To milllioner sparer bydelen på å stenge dagsenteret vårt. En helt ubetydelig sum i forhold til den sorgen de påfører oss, forkynner hun.

Grusomt og brutalt å flytte oss herifra. Jeg har vært her i 12 år, og betrakter dette som mitt hjem og min hage utenfor. Hva venter meg nå? Et stappfullt sted jeg ikke ønsker å være, hvor jeg ikke kjenner noen, og hvor jeg må sitte i buss en time hver vei når jeg skal dit, sier Ingrid Gren (91).

Det hjalp derfor lite at solen skinte over Ryenhjemmet torsdag ettermiddag. Brukerne gikk stilltiende ut i bussen, og vinket et siste farvel til dagsenteret sitt.

Vemodig, bare vemodig og trist at jeg aldri skal hit igjen, sier Astrid Solbakken (84).

Nødløsning

Etter at Nordstrands Blad var på Ryenhjemmet torsdag, fikk to av brukerne beskjed om at det er plass til dem på Lambertseter fra i dag av. Fredag morgen ble en av de fire gjenværende oppringt av en ansatt ved Ryenhjemmet med beskjed om at hun skal komme dit denne uken også.

Bydelen har ikke klart å skaffe plass til oss, så vi skal få være på Ryenhjemmet visstnok ut april. Men dagsenteret stengte jo torsdag. Jeg tror ikke jeg klarer denne uvissheten lenger, sier 87-åringen.

Vi vil ikke busses rundt og leveres som pakker, en her og en der

Else Nylund

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere