*Nettavisen* Nyheter.

Farvel til Anne-Cath

 

Det vil merkes i hele Norge når Anne-Cath Vestly begraves fra Trefoldighetskirken i dag.

Det er en hel nasjon som sier farvel når en fullsatt kirke, deriblant statsminister Jens Stoltenberg vil ta et siste farvel med den folkekjære forfatteren i dag.

Anne-Cath. Vestly døde natt til 15. desember i fjor. Hun ble 88 år, og sovnet stille inn med familien ved sin side.

Statsministeren taler

Begravelsen finner sted i Trefoldighetskirken kl. 14.00 i dag med påfølgende jordpåkastelse. Hun stedes til hvile under en privat seremoni dagen etter i Vestre gravlund, i graven til ektemannen Johan Vestly. Han døde i 1993, 70 år gammel.

Vi ville ikke hindre folk i å komme. Derfor valgte vi Trefoldighetskirken, som har plass til flere enn tusen mennesker, sier sønnen Jo Vestly, som skal tale i kirken på vegne av familien.

Statsminister Jens Stoltenberg, som er inngiftet i familien til Vestly, skal holde tale på vegne av regjeringen.

Stoltenberg ville vært til stede uansett, derfor er det helt naturlig at han også holder regjeringens tale, sier Jo Vestly til Dagbladet.no

Prest Per Arne Dahl skal forrette, og han utelukker ikke at rekordmange mennesker kommer i dag for å ta avskjed med hele Norges mormor.

Vi regner med at mange vil ta avskjed med en kvinne som har betydd så mye for flere generasjoner. Vi håper å ha plass til alle som kommer, sier Dahl til Dagbladet.no.

I tillegg til en stor familie- og vennekrets, kommer mange representanter for Kultur-Norge til å være i Trefoldighetskirken. Gyldendal Norsk Forlag, NRK, Dramatikerforbundet, Forfatterforeningen med flere skal holde tale. Strykerne Stings Unlimited, trompetist Ole Edvard Antonsen og organist Kåre Nordstoga sørger for det musikalske.

Min bror Håkon, som er knyttet til Stavanger symfoniorkester, og hans kone Nina Minothi, skal spille henholdsvis klarinett og valthorn, opplyser Jo Vestly, som ønsker velkommen til alle som vil ta farvel med moren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.