RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel til faklene


Politikere og aksjonister i skjønn forening på Gulleråsen stasjon. Fra venstre Geir Karlsen (Frp), Mathilde Fasting, Erik G. Tandberg, Benedicte Frydendal, Alf G. Astrup, Peter Lindbæk og Lars Asbjørn Hanssen (H). Alle foto: Vidar Bakken
Politikere og aksjonister i skjønn forening på Gulleråsen stasjon. Fra venstre Geir Karlsen (Frp), Mathilde Fasting, Erik G. Tandberg, Benedicte Frydendal, Alf G. Astrup, Peter Lindbæk og Lars Asbjørn Hanssen (H). Alle foto: Vidar Bakken
Torsdag ble den siste fakkelmarkeringen holdt på Gulleråsen stasjon – forhåpentlig. Politikerne har lovet en midlertidig plattform i 2013.

GULLERÅSEN: Det var mange som ville ha æren for vedtaket om at det skal komme midlertidig plattform på Gulleråsen i 2013.

Alle vil ha æren

Frp villa ha æren for at plattformen kom med i forpliktende verbalvedtak i budsjettforliket.

Les: Frp ville ha forpliktelse i forliket

Venstre mener at Frp i denne sammenheng ble gratispassasjer, og viser til at byråd Ola Elvestuen allerede hadde varslet at det ville komme en midlertidig løsning og at dette var nevnt i den opprinnelige budsjettinnstillingen.

Les også:

Vilje til å finne en løsning for Gulleråsen

Midler til Gulleråsen

Dessuten vil Høyre ha sin del av æren hvor Høyre gjennom bydelsutvalget fikk utarbeidet et eget plattformforslag.

Les også:  Utarbeidet forprosjekt for midlertidig plattform

– Champagne til alle!

Skjønt en ting var alle enige om. I det alt vesentlige skulle aksjonsgruppen for bevaring av Gulleråsen stasjon ha æren for sitt iherdige engasjement.

Benedicte Frydendal i aksjonskomiteen benyttet appellen til å takke impliserte for støtten, men understreket at arbeidet ikke ville bli lagt ned før alle kunne ta T-banen fra Gulleråsen ned til byen.

Geir Karlsen fra Frp lovet at han skulle stå på for å få på plass plattformen i første kvartal 2013.

– Hvis plattformen kommer i første kvartal, skal jeg skjenke champagne, så mye dere orker å drikke, lovet en opprømt Karlsen.

De pengene vil han nok spare, da det er sannsynlig at denne ville komme på plass først i andre halvdel av 2013.

Kjerringa mot strømmen

Leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen takket aksjonskomiteen for innsatsen.

Skuespiller og forfatter Peter Lindbæk leste diktet «Kjerringa mot strømmen» av André Bjerke. Han mente det var et godt bilde på jobben aksjonskomiteen med støttespillere hadde gjort. Diktet avsluttes med «Det beste i oss er i slekt med henne».

Det satte publikum i den rette stemningen. Nok en gang måtte de likevel se T-banevognene forsvinne ned mot byen uten å stoppe, men nå vil det altså komme en løsning. Hva Jernbanetilsynet vil si er neste bøyg på strekningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere