Fasteaksjon for glemte kriser

Konfirmanter fra Paulus, Iladalen og Sagene menighet gikk tirsdag før påske ut for å samle inn penger til verdens glemte kriser. De fikk inn 13.071 kroner.

ILADALEN: Nå var ikke konfirmantene de eneste som gikk rundt med bøsse, frivillige i alle aldre deltok. Men konfirmantene var i flertall, i hvert fall i Iladalen.
For Klara Høeg (14) og Madeleine Hansen (14) var det ikke første gang de var ute med bøsser. Konfirmantene fra Paulus kirke var ivrige etter å komme ut, og ville gjerne ta flere områder enn gatesnutten de hadde fått tildelt på hjørnet av Uelands gate og Griffenfeldts gate.
Vi har gått med bøsse i mange år, men det er første gang vi går uten noen voksne, forteller de.
Jentene har erfaring fra blant annet TV-aksjonen, og kunne røpe hemmeligheten bak suksess for Østkantavisa.
Taktikken er å smile pent, smiske litt, ler de.
På spørsmål om hva de samler inn penger til, må de tenke seg om et øyeblikk.
Et vannprosjekt? spør de, men når de bare får tenkt seg om, er det ingen tvil om at de vet hva de samler inn penger til.
Det går til de glemte krisene, i Sudan, Burma, Kenya og Guatemala, kan de fortelle.
Hanse og Høeg er godt fornøyd når Østkantavisa snakker med dem etter bøssebæringen.
Det gikk veldig bra, men det var ikke så mange hjemme, så det gikk veldig fort. Og så fikk vi ikke gå noe annet sted enn det vi var tildelt, sier Klara Høeg, som møtte både hyggelige og mindre hyggelige folk på turen.
Noen var sure og sa bare et surt NEI. Og så var det én fyr som lukket opp døra og sto der i bare T-skjorte og ikke noe annet, ler hun.
Han visste vel ikke at vi skulle komme. Men han tullet et teppe rundt seg og gikk inn og hentet penger, så han var snill, mener Klara.
Hun er måtelig fornøyd med pengene som kom inn.
Største beløpet var en hundrelapp. Ellers var det mye småpenger, mange bruker tydeligvis anledningen til å tømme lomma for kronestykker. Bøssa ble ikke tom og ikke full, helt greit., mener hun.
Jentene har ikke mistet troen på å gjøre en frivillig innsats som bøssebærer.
Kan gjerne tenke meg å gjøre det igjen, bekrefter Klara.
Aksjonsleder Heidi Bye og generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp ønsker å takke for det store lokale engasjementet over hele landet.
Folk i Norge har vist at de som lever i flyktningleirer i Darfur eller de som er på flukt fra militærdiktaturet i Burma, ikke er glemt. Vi er svært takknemlige for innsatsen til alle våre frivillige og bøssebærere. Tilbakemeldingene fra menighetene er at det har vært et godt oppmøte, sier Sommerfeldt.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag