Fattig på det meste

MANGLER: Problemet med Sony Ericsson W302 er det syltynne utvalgte av funksjoner og at den sågar er svak på helt basale tjenester.

MANGLER: Problemet med Sony Ericsson W302 er det syltynne utvalgte av funksjoner og at den sågar er svak på helt basale tjenester.

Funksjonslisten er like tynn som telefonen. Men vi liker lyden - og prisen.

Telefonen er dårlig på SMS.

Batterilevetiden og talekvaliteten er god.

W302 er imidlertid en fullverdig musikkmobil til svært hyggelig pris.

AMOBIL.NO: Sony Ericsson W302 er laget for å tilfredsstille de som vil ha en billig telefon som kan spille musikk.

Dette klarer W302 utmerket. Alt du trenger for å høre musikk følger med, og du kan svinge deg til både egne MP3-låter eller til de nyeste slagerne på radioen.

Bra batteri

Den er også god å ringe med, og det gode batteriet gjør at du ikke trenger å være redd for at de lange samtalene med svigermor blir brutt.

Tekstmeldinger er det verre med. For det første er tastene såpass små at fingerene bør være av den slanke sorten. Videre lever ordboken sitt eget liv, slik at du bør ha tålmodighet og forståelse når du skal sende avgårde en SMS.

Valuta for pengene

W302 er som nvent billig, og det er ingen overdrivelse at du får lite for pengene. Den er både mindre og lettere enn de fleste andre mobiltelefoner, og funksjonslisten er like tynn som telefonen.

Du finner med andre ikke ord ikke 3G, GPS eller avanserte proffunksjoner i W302. Nyttefunksjonene begrenser seg til det aller mest nødvendige som alarm og enkel kalender.

Brukbart kamera

Kameraet er tilsvarende funksjonsfattig, men tar helt greie bilder. For en telefon til drøye tusenlappen er bildekvaliteten OK, selv om den selvsagt ikke kan måle seg med dyrere kameratelefoner med autofokus og blits.

Skjermen er nokså liten, noe som gjør at bilder ikke vises fra sin beste side på telefonen. Til å bla i menyene er den dog god nok.

Har sine fortrinn

Det største fortrinnet til W302 må sies å være prisen. En fullverdig musikktelefon til litt over tusen kroner er ikke til å kimse av.

Dessverre skal du ikke ha særlig store krav før du merker at dette er en svært enkel telefon. At noe så grunnleggende som SMS-funksjonen har klare mangler, er blant det som trekker ned.

Liker du Sony Ericsson og vil ha en billig og slank musikktelefon, ville vi heller tatt en titt på W350i. Den koster riktignok to hundrelapper mer, men er bedre å bruke og har en mer forseggjort design.

Les vår test av Sony Ericsson W350i

Det beste alternativet fra erkekonkurrenten Nokia er kanskje 5310. Den er langtfra ny, men er fortsatt et meget bra alternativ i denne prisklassen.

Les vår test av Nokia 5310

Les hele testen av Sony Ericsson W302 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Forbruker

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag