Fattigdom på agendaen

Foredraget holdes på Nedre Fossum Gård.

Foredraget holdes på Nedre Fossum Gård. Foto: FOTO: PRIVAT

Torsdag 28. april inviterer Stovner Folkeakademi til foredrag om fattigdom i Frivillighetssentralens lokaler på Nedre Fossum Gård på Stovner.

Aksel Nærstad holder foredrag om fattigdom. Foto: FOTO: PRIVAT

STOVNER: Omtrent halvparten av verdens befolkning lever i fattigdom, og nesten en milliard mennesker sulter. Hver dag dør 20-30.000 mennesker av sult og sultrelaterte årsaker, minst halvparten av dem er barn, står det i invitasjonen fra Folkeakademiet.

Torsdag 28. april klokken 19.00 kommer Aksel Nærstad for å holde et foredrag om fattigdommen. Han har arbeidet med internasjonale spørsmål i flere tiår, og er nå utviklingspolitisk seniorrådgiver i Utviklingsfondet.

Klimaendringer

Alvorlige miljøproblemer og klimaendringene i verden vil føre til at sulten og fattigdommen vil øke dramatisk i årene som kommer - om ikke noe gjøres, hevdes det i pressemeldingen.

De rike blir enda rikere, og gapet mellom fattige og rike øker. Den rikeste prosent i verden eier nå rundt 40 prosent av alle verdens verdier, og de tre rikeste personene i verden har større finansielle ressurser enn de fattigste 48 landene til sammen.

Møt opp og få med deg Nærstads foredrag «Fattigdommen i verden krever en ny økonomi».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.