RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fattigdom på agendaen


Foredraget holdes på Nedre Fossum Gård.
Foredraget holdes på Nedre Fossum Gård. Foto: FOTO: PRIVAT
Torsdag 28. april inviterer Stovner Folkeakademi til foredrag om fattigdom i Frivillighetssentralens lokaler på Nedre Fossum Gård på Stovner.

STOVNER: Omtrent halvparten av verdens befolkning lever i fattigdom, og nesten en milliard mennesker sulter. Hver dag dør 20-30.000 mennesker av sult og sultrelaterte årsaker, minst halvparten av dem er barn, står det i invitasjonen fra Folkeakademiet.

Torsdag 28. april klokken 19.00 kommer Aksel Nærstad for å holde et foredrag om fattigdommen. Han har arbeidet med internasjonale spørsmål i flere tiår, og er nå utviklingspolitisk seniorrådgiver i Utviklingsfondet.

Klimaendringer

Alvorlige miljøproblemer og klimaendringene i verden vil føre til at sulten og fattigdommen vil øke dramatisk i årene som kommer - om ikke noe gjøres, hevdes det i pressemeldingen.

De rike blir enda rikere, og gapet mellom fattige og rike øker. Den rikeste prosent i verden eier nå rundt 40 prosent av alle verdens verdier, og de tre rikeste personene i verden har større finansielle ressurser enn de fattigste 48 landene til sammen.

Møt opp og få med deg Nærstads foredrag «Fattigdommen i verden krever en ny økonomi».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere