RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fattighusets gratis fashion


Se så fine ting vi får inn, sier Johanne Engen i Fattighuset fornøyd. Til lørdag gis klærne bort.FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Se så fine ting vi får inn, sier Johanne Engen i Fattighuset fornøyd. Til lørdag gis klærne bort.FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Fattighuset går nå nye veier for å hjelpe dem som trenger det mest. Gratis loppemarked og Facebook er stikkord.

GRØNLAND: Terskelen for å komme inn på Fattighuset er for veldig mange like høy som Mount Everest. Da er du en taper, sier frivillig ved Fattighuset, Johanne Engen, som selv har opplevd å bli fattig.

Jeg var så dum å bli syk, sier hun ironisk.

Rørt

Nå jobber Johanne Engen som frivillig på Fattighuset, og står i spissen for helgas loppemarked, som er aldeles gratis. Med andre ord, de som er blant de minst bemidlede kan ta med seg poser, vesker og bager og fylle dem til randen med klær, sko, leker og interiør alt ting Fattighuset har fått inn fra privatpersoner.

Vi har fått inn så mye fint. 98 prosent av alt det vi får inn er helt, rent og brettet pent sammen. Alle de som ønsker å dele av sin overflod burde vært forgylt. Nei, nå blir jeg helt rørt, sier Engen og tørker øyekroken.

Du vet man har ingen garanti for hvor lenge man skal være rik og lykkelig. Fattigdom kan ramme alle. Og det er da det handler om anerkjennelse og verdighet. Fattigfolk har også sin verdighet, sier hun.

Da Østkantavisa møter Johanne Engen i Fattighuset er det enda en time igjen til matutleveringen begynner. Likevel har allerede brukerne begynt å samle seg opp utenfor Grønlandsleiret 39, og snart er køen flere titalls meter lang. Behovet for huset er større enn aldri før.

Det er vel 3-400 mennesker innom her hver gang vi har matutlevering, sier Engen.

Men vi har ikke lagringsplass til alt det vi mottar, så derfor tenkte vi at vi skulle arrangere loppemarked. Planen er at vi skal ha loppemarked hver første lørdag i måneden. Og det er helt gratis, så folk kan bare komme å hente, sier hun.

Facebook

I tillegg til loppemarkedet førstkommende lørdag starter Fattighuset nå et samarbeid med it-firmaet EMC, der videregående skoler over hele landet inviteres til å hjelpe til å samle inn klær og leker til Fattighuset. Elvene oppfordres til å bruke ungdommenes egne kommunikasjonskanaler, som messenger, Facebook og sms.

Vi vil sette fattigdomsproblematikken på dagsorden hos unge. Og hvis vi i Fattighuset i tillegg kan bidra til at folk får det litt romsligere, ja da gjør vi det, sier Engen.Johanne Engen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere