Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FAU støtter barnehagen

Når ble det en menneskerett å dyrke egne grønnsaker i indre bykjerne? spør FAU-leder Olav Erik Storm (innfelt). FOTO: Ivar Brynildsen
Når ble det en menneskerett å dyrke egne grønnsaker i indre bykjerne? spør FAU-leder Olav Erik Storm (innfelt). FOTO: Ivar Brynildsen
FAU-leder ved Marienlyst skole, Olav Erik Storm, mener parselldyrkerne ikke har noen rettigheter til området de kjemper så innbitt for.

Olav Erik Storm

MARIENLYST: Diskusjonen om vern av skolehagen ved Marienlyst fortsetter. Hittil har vi hørt mye til dem som kjemper for parselldyrking. Nå kommer foreldrene på banen.

FAU dannet tidlig en egen arbeidsgruppe som har fulgt utviklingen fra skissestadiet og frem til første spadestikk. Vi har vært tilstede på byggemøter og befaringer på andre skoler for å danne oss et best mulig ståsted for å løse kabalen rundt Nye Marienlyst skole og integreringen av en barnehage. Dette var også grunnen til at vi mente en størrelse på 10 avdelinger var for stor - noe som har blitt tolket av parsellhagefolket som at vi ikke ønsket en barnehage. Barnehagen er nå satt til 6 avdeling. Geitmyra skolehage, hvor Marienlyst skole disponerer parseller, ligger 10 minutter nordøst og er på 40 mål, sier Storm.

Uten rettigheter

Storm har liten sans for parselldyrkernes kamp.

Tenk deg at du eier en hage som du ikke får tid til å ta vare på p.g.a trang økonomi eller at andre gjøremål tar all din tid. Noen hobbygartnere i nabolaget tilbyr seg å ta vare på hagen. Etter en del år ønsker du å kunne bruke din hage til andre formål, men nå vil ikke hobbygartnerne flytte! De trives så godt og føler at hagen nå har blitt deres! Slik opplever vi i FAU denne saken, sier Storm.

Hvem mener du har rett til å disponere hagen?

Saken er i utgangpunktet ganske enkel, skolen eier området som Vellet og senere parsellhageforeningen har fått lov til å benytte. Det er ikke inngått noen formell kontrakt, skolen betaler leie for området og parsellhagedyrkerne har benyttet hagen gratis, sier Storm.

Trenger arealet

Skolen trenger utearealet for å slippe å dele skolegården mellom barnehagen og skoleelevene. Med et høyt gjerde i store skolegård ville all lek blitt vanskelig og begge grupper ville bli tapere. Det har hele tiden vært klart at uteområdet på skolens vestside er det perfekte sted for en avskjermet barnehage, men parsellhageforeningen hadde klart å gå direkte til Skolebyråden da ryktene om en barnehage startet - og fått Torger Ødegaard til å «frede» området. Derfor ble FAUs arbeid nå å løse denne urettferdige låsning av saken. Parsellhagen benyttes kun et par sommermåneder av et fåtall voksne - mellom 20-30. Hele resten av kalenderåret ligger hagen øde og ubrukt med kun sorte jordhauger å se. Dette er sløsing med arealer! Den siste tids utspill fra hagedyrkerne, etter at politikere i Rådhuset var samstemte med våre synspunkter, -med forsøk på å splitte foreldregruppen ved å finne enkeltpersoner til kraftige soloutspill i media, gjør det vanskelig å ta dem helt alvorlig.Når ble det forøvrig en menneskerett å dyrke sine egne grønnsaker i indre bykjerne? spør Storm retorisk.

I løpet av min tid som FAU-leder har jeg ikke mottatt en eneste henvendelse fra foreldregruppen som ikke samstemmer med vårt nåværende synspunkt.Før saken kom opp i Byrådet i april 2008 la FAU ut et opprop hvor foresatte kunne støtte FAUs ønsker for skolen. I løpet av 4 uker skrev 342 personer under vårt opprop, sier han.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!