*Nettavisen* Nyheter.

Fay og Kjersti var studenter for en dag

Elever fra videregående fikk denne uken en liten forsmak på studentlivet

BLINDERN: Universitetet i Oslo (UiO) arrangerte torsdag 10. mars åpen dag der elever fra videregående skoler og andre interesserte fikk oppleve hvordan det er å være student for en dag.

Åpen dag gir de besøkende mulighet til å gå på forelesninger og informasjonsmøter med orientering om de forskjellig studieretningene Universitetet tilbyr.

Dessuten får elevene muligheten til å møte andre studenter, studieveiledere, forskere og professorer.

Vanskelig valg

Fay Nessøe og Kjersti Mesna er 18 år og går tredje året på Elvebakken skole.

De har tatt turen innom UiO for å få litt ideer på hva de kan studere og en smak på studentlivet.

– Det finnes jo et hav av utdanningsmuligheter der ute, så det er veldig fint at man kan samle de her sånn som idag, sier Fay til Østkantavisa.

– Vi er veldig heldige som har så mange valgmuligheter her i Norge, men det gjør jo ikke avgjørelsen noe lettere for oss. Spesielt for meg som er så vingle-Petter, ler Kjersti.

Ubestemt

– Jeg har ikke bestemt meg helt ennå, men vil gjerne studere noe innenfor kunst, siden jeg går formgivningslinja. Ellers har jeg også tenkt litt på medievitenskap, sier Kjersti.

– De tre siste årene har jeg vel vært innom de fleste yrker mellom himmel og jord. Alt fra brannmann til danser, men har landet på noe innenfor sosiologi eller lærerutdanning. Skal sjekke ut lektorprogrammet på Blindern idag, sier Fay.Mens Fay har tenkt å begynne rett på studier til høsten, har Kjersti tenkt å ta et år med Grafisk Design på Skjeberg Folkehøgskole først.

-Jeg tror et friår hadde gjort det enda vanskeligere å komme tilbake til skolebenken igjen, sier Fay.

Studentlivet frister

Begge gleder seg veldig til studentlivet og da aller mest til det sosiale livet som følger med og ikke minst det å flytte for seg selv.

-Hovedmotivasjonen min for å begynne å studere er nok selve studentlivet. Jeg tror det er like viktig å være med ut å ta en øl som å henge med på det faglige, sier Fay.

-Ja, man vet ikke så mye om det faglige enda, men det sosiale har man jo hørt alt om så det blir jo det man gleder seg mest til. Dessuten merker jeg at jeg har et skikkelig behov for selvstendighet og flytte for meg selv, sier Kjersti.

-Ja, jeg gleder meg masse til å bo på et bittelite rom og spise nudler hver dag. Det er en del av det å være student, fortsetter Fay.

Pirre nysgjerrigheten

Åpen dag har vært arrangert på UiO siden 1980 tallet og ledelsen tror det har hatt en god effekt for å oppmuntre folk til høgere utdanning..

- Med Åpen dag håper vi på å pirre nysgjerrigheten for høyere utdanning og forhåpentligvis klarer vi også å endre noen av elevenes holdninger til utdanning, sier Studiedirektør ved UiO Monica Bakken.

-Vi evaluerer Åpen dag hvert år ved å spørre elevene hva de synes og tilbakemeldingene er veldig gode. Cirka 3/4 av de spurte synes forelesningene var «bra» eller «veldig bra». 90% sa at de ville anbefale Åpen dag til venner og bekjente, fastslår Bakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag