RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fødes flest i indre øst

730 nye verdensborgere så dagens lys i Sagene bydel i 2005. Det er nesten hundre flere enn året før.

OSLO ØST: Fødselstallene er på vei opp i bydelene Grünerløkka og Gamle Oslo også, og sammen topper de tre bydelene lista over flest fødsler i Oslo i 2005. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
Bydel Sagene har den desidert største fødselsveksten. Økningen i antall fødte fra 637 i 2004 til 730 i 2005 tilsvarer en vekst på 14,6 prosent.
Alle de tre indre øst-bydelene opplever en generell vekst i folketallet. Grünerløkka øker mest, med 1172 nye innbyggere i fjor. Det er den yngre delen av befolkningen som står for veksten i bydelene, og befolkningsutviklingen (i tall) er generelt ganske lik i vår del av byen. Alle aldersgrupper opp til 66 år har en befolkningsøkning i forhold til året før, mens aldersgruppene over 67 år har en tilbakegang.
Økningen av unge og tilbakegangen i antall eldre gjør at bydelene i indre øst etter hvert har blant byens yngste befolkninger.
"Kaffe latte"-generasjonen gjør seg gjeldende på statistikken: Rundt 70 prosent av befolkningen i indre øst er mellom 25 og 66 år. Det er den høyeste andelen i byen, sammen med nabobydel St. Hanshaugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere