RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Fødesekken

Vi skal snart på sykehuset for å føde. Vel; jeg skal vel sannsynligvis ikke føde. Men delta som støtte, punchingball eller i det minste som et taust vitne mens min samboer setter vårt barn til verden, ja det hadde jeg tenkt.

I den forbindelse er det blitt meg fortalt at jeg har én spesielt viktig oppgave. Og ja, jeg er klar over at jeg kommer til å få mer enn én viktig oppgave i forbindelse med denne begivenheten og i årene som kommer, men enkelte ting viser seg altså å være viktigere enn andre. Jeg skal nemlig pakke. Utstyret vi skal ha med oss, altså bleier, bodyer, sokker og veldig små luer må nemlig tas med hjemmefra. I tillegg kommer klær til den vordende mor. Og eventuelt noe til far, om han aller nådigst får lov til å overnatte på sykehuset, noe som slett ikke er sikkert om det er mange barn som kommer til verden samtidig.

Her om dagen satte jeg igang. Pakket ned diverse ting i en temmelig stor ryggsekk av typen du drar med deg på fjelltur. Små og store klær ble brettet sirlig (i den grad en mann på to meter kan brette noe som helst sirlig) ned i sekken. Praktisk med god plass, tenkte far. Ferdig arbeid. Rett i bilen. Inntil en helt vanlig morgen ved frokostbordet da den drepende setningen kom fra min samboer.

Kan du hente inn fødesekken fra bilen er du snill?

Fødesekken? tenkte jeg. Hva i... Ganske riktig. Det er det nye navnet på babybagen vår. Den bagen som skal være med til sykehuset. Veska med alle tingene til babyen. Ja, kall det hva f... du vil, bare ikke FØDESEKK!

Nå har jeg åpnet DET (kodenavn for fødesekken) for en siste kontroll, og resultatet viste seg ubrukelig. Talentløst. Krøllete kjoler til mor, babybodyer som passer bedre til en unge på 7 måneder, ingen toalettmappe og total mangel på føde. Ja, du visste kanskje ikke det heller du, din ubrukelige vordende far.

Det er ikke gitt at de gir føde til far på fødevdelingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere