RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiende åpning av nye Hauketo skole


Det er lyst og innbydende over alt.
Det er lyst og innbydende over alt. Foto: FOTO: Trine Melgård, Utdanningsetaten
Rektor Eli Handeland ved Hauketo skole er stolt av skolen og elevene og arrangementet de gjennomførte da byråden kom på besøk.

HAUKETO: – Høydepunktet under åpningen var nok da elevrådslederen i 10. klasse, Zaera Mahmood, klippet snoren med mange hyggelige og viktige gjester til stede, sier Eli Handeland.

Hun synes det var mye symbolikk i at det var nettopp elevrådslederen med innvandrerbakgrunn som sto for åpningen. Hun representerer 50 prosent av elevene, og et mangfold av elever som snakker 33 ulike språk.

– Vi satser mye på elevrådet, og Zaera gjorde et kjempeflott inntrykk på alle, sier rektor.

Hun er glad for å lede en skole med et slikt mangfold, og som samtidig har 50 prosent etnisk norske elever. Hun ønsker seg verken flere eller færre elever med fremmedspråklig bakgrunn. Hun mener skolen har en flott miks som stimulerer alle, uansett bakgrunn.

Elevene synes det er spennende, lærerne synes det er spennende, og dette bidrar til en positiv bevissthet om at skolen på mange måter er et mini-FN.

Strålende fest

– Det var moro å bli underholdt av en tidligere elev, artisten Moonwalker. Maten ble også severt av en tidligere elev. Og vi haddde flotte innslag fra skolens nåværende elever. Jeg mener vi har byens fineste skole. Og jeg blir på ingen måte overrasket om vi en dag finner en av våre elever som landets første statsminister med fremmedkulturell bakgrunn, sier rektor.

Eli Handeland har vært rektor ved hauketo skole i fem år, og har dermed fått med seg hele prosessen fra planleggingen begynte og frem til skolen står ferdig i ny prakt.

– Alt har gått veldig bra. Vi hadde et kjempesamarbeid med byggeledelse og prosjektledelse, vi fikk stadig på oss hjelmer og ble med inn. Vi føler vi kan skolen inn og ut, og har et skikkelig eierforhold, sier hun.

– Det har vært en utfordring å rive den gamle skolen innvendig og modernisere, og samtidig bygge mye nytt. Men det er blitt flott, sier hun.

For få elever

Eneste skår i gleden er at skolen ikke er full. Den er bygd for 450 elever, mens det nå er 305 elever som kommer inn dørene hver dag.

– Mens skoler andre steder i byen er fulle viser ikke prognosene i vårt område noen stor økning fremover heller.
Det blir derfor en viktig utfordring å profilere oss så godt at elever fra andre deler av byen finner skolen så attraktiv at de velger Hauketo, sier rektor Eli Handeland.

– Det er jo et paradoks at vi har plass til 100 flere elever i en ny og flott skole mens vi i Oslo venter 1500 nye elever hvert år. Vi bør få flere til å ta toget til Hauketo, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere