*Nettavisen* Nyheter.

Feil fra Fremskrittspartiet

At Fremskrittspartiet knapt nok får flertall i Østensjø Bydelsutvalg for noen av de svært få egne forslag som de kommer med, overrasker neppe mange.

At en av partiets representanter i bydelsutvalget, Ann Carnarius Elseth, presterer og komme med tre feilaktige opplysninger i et leserinnlegg i Nordstrand Blad 5/1 06, er noe mer overraskende.

Elseth skriver at tidfesting av seminaret for helhetlig eldreomsorg ikke er bestemt. Joda, det ble opplyst på BU-møtet 15/12 05 to ganger at seminaret skal være i februar/mars 06.

Elseth skriver videre at AP/SV-flertallet vedtok å avsette kr 750.000 til Kulturbydel Østensjø. Dette er også feil. Riktig tall er kr 550.000.

Som om ikke dette er nok feil. I sitt leserinnlegg, skriver også Elseth at:
"Under slike møter er det ikke mulig å avsette midler til ulike tiltak på samme måte som under budsjettmøte. Dette gjøres en gang i året."


Elseth bør vite at bydelsutvalget kan treffe vedtak både i økonomisaker og andre saker på hvert eneste møte, hvis det er ønskelig av flertallet.

Det finnes 5 eldresentre i Bydel Østensjø. Frp går inn for å utvide åpningstider i et av sentrene før totalbehovet for åpningstider og en rekke andre forhold knyttet til eldreomsorgen er diskutert på seminaret i februar/mars. Dette er både AP/SV og bydelsadministrasjonen i mot.Til sammen har tre eldresentre søkt om mer penger til drift.

Vi noterer oss at Frp i Bydel Østensjø hittil har vist usedvanlig liten interesse for å drøfte hvordan den samlede eldreomsorgen skal være i vår bydel, og i stedet kommer med isolerte forslag som ikke ser eldreomsorgen i en større sammenheng.

Dette er typisk for et populistisk parti som Frp. Alt tyder på at vi må leve med et parti som fører en lettvindt og populistisk politikk i bydelsutvalget.

Vi får håpe at bydelens beboere gjennomskuer partiet og gir AP/SV flertall også ved kommende kommune- og bydelsvalg.


Arnfinn Aabø
Leder Østensjø Bydelsutvalg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag