RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feil om Voldsløkka


Venstre vil berolige naboene til Voldsløkka, og sier at verken friarealer eller siktlinjer vil forsvinne. Her ved Guro Fresvik og Ola Elvestuen.FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Venstre vil berolige naboene til Voldsløkka, og sier at verken friarealer eller siktlinjer vil forsvinne. Her ved Guro Fresvik og Ola Elvestuen.FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Venstre syner naboene til Voldsløkka bekymrer seg unødig for utbyggingen, som de mener verken vil fjerne siktlinjer eller grøntarealer.

VOLDSLØKKA: Det er ikke ment som noe spark til verken SV eller naboer som bekymrer seg, men vi ønsker å svare på en del av de bekymringene som har kommet, sier medlem av bydelsutvalget (BU) på Sagene, Guro Fresvik (V).

For under BU-møtet sist torsdag møtte flere naboer opp for å melde sin bekymring, etter at det ble kjent at bystyret nå har vedtatt den overordnede arealplanen.

Bekymret for friareal

På vegne av FAU og rektor på Bjølsen skole, ønsker vi å utrykke stor bekymring for planene for Voldsløkka. Skeids matchbane vil legge beslag på friareal som ellers ville kommet de unge til gode. Men hvordan vil dette store anlegget komme barna til gode? På hvilken måte er dette en forbedring?, spurte Vibeke Grønn.

Svaret fra Venstre er klart.

Det kommer kunstis på landhockeybanen, og den vil være åpen for alle. Det blir jo faktisk en forbedring. Samtidig vil området bli mer åpent og tilgjengelig og med større aktivitet, både organisert og uorgansiert, sier Guro Fresvik, og får støtte av Ola Elvestuen.

Det er naturlig at naboer reagerer, og selvfølgelig skal man få ha ulike meninger, men nå har vi et vedtak, og det som er viktig framover er at vi jobber systematisk. At vi kommer ut av den stillstanden som har vært i påvente av dette vedtaket, sier han.

Andre naboer fryktet at matchbanen til Skeid skal bli ruvende.

Jeg er mor til to gutter som jeg stadig tar med på Skeidkamper. Vi er alle veldig glade i Skeid, men vi ønsker ikke matchbane på grusbanen. Vi får en kjempevegg rett utenfor døra, og for mange har dette vært dråpen som får dem til å vurdere flytting, sa Julianne Krohn-Hansen fra Voldsløkka borettslag.

Ingen vegg, er svaret fra både Skeid og Venstre.

Dette er snakk om en liten stadion, med rundt 3500 plasser, sier Guro Fresvik, som tror at verken sol eller siktlinjer blir fratatt naboene når reguleringsplanene skal vedtas.

Vil ha med naboene

Nå oppfordrer Venstre også naboene til å delta aktivt i prosessen som kommer.

Det er nå arbeidet begynner. I flere år har det vært en stillstand i påventet av vedtaket vi nå har fått. Nå skal vi i gang med reguleringsarbeidet og finansiering, og det er viktig at naboene da engasjerer seg, sier Elvestuen, som lover å ha fullt fokus på Voldsløkka allerede under høstens budsjettforhandlinger.

Ingenting er gjort før det er gjennomført, og vi vil gjennomføre. Vi kommer til å ta opp dette i budsjettforhandlingene for neste år, men her må vi selvfølgelig også ha en dialog med aktørene, som for eksempel Skeid og Sagene IF, sier Elvestuen.Ola Elvestuen (V)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere