RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feilaktig om trafikksikring ved Grindbakken skole

Venstres gruppeleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro, skriver i et innlegg i Oslo Vest om trafikkforholdene for skolebarna ved Grindbakken skole. I innlegget virker det som om Bjøro ikke har fått med seg det nitide arbeid Høyres representanter både i bydelsutvalg og bystyre har lagt ned i denne saken, og som han vitterlig også roste i bydelsutvalgets møte 7. februar.
Først og fremst; det er gledelig at Venstre støtter opp om det engasjementet Høyre i lang tid har vist for bydelens skoleveier - det er et viktig arbeid. Barna er bydelen og landets fremtid, og de fortjener trygge skoleveier.
Det er derfor på sin plass å minne om at Per-Trygve Hoff (H), bystyrerepresentant fra Vestre Aker, gjennom langvarig og utrettelig arbeid har fått til en rekke fartshumper, nedsatte fartsgrenser og andre trafikksikringstiltak i tilknytning til Grindbakken skole. En stor og viktig sak gjenstår imidlertid - Siksak-stien.
Per-Trygve Hoff og andre Høyrerepresentanter i bystyret har, i samarbeid med vår dyktige bydelsdirektør Jan Hagen, sørget for at det nå er satt av 2,5 millioner kroner til Siksak-stien i budsjettet. Denne bevilgningen ble varslet fra byrådet i juni 2007, og de endelige planene rundt dette ble spikret sist høst.
Siksak-stien har vært en problematisk sak for både foreldre og skolen på Grindbakken i en årrekke. For en tid tilbake valgte foreldrene å presse på det politiske miljøet for å få fortgang i saken.
Fart på dette ble det først da Høyres Per-Trygve Hoff i mai 2007 fremmet personlig forslag i bystyret om gjennomføring av trafikkaksjonens foreslåtte tiltak. Høyre setter selvfølgelig pris på all senere støtte fra Venstre og Fremskrittspartiet i denne saken - og forunder oss over Terje Bjøros nye forsøk på å skrive om denne historien. Det samme forsøk på historieomskrivning var vi vitne til i løpesedler Venstre delte ut før valget.
Terje Bjøros forsøk på å skrive om historien dreier seg denne gangen om at han i siste BU ikke ønsket et BU-vedtak om å styrke skoleveiene til alle bydelens skoler, inklusive Grindbakken. Istedet ønsket han et vedtak som kun knyttet seg opp til hans nærmeste skole - Grindbakken. Høyre kunne selvsagt ikke støtte et forslag som overså behovet i andre deler av bydelen. Ei heller kunne Høyre støtte et annet forslag fra Terje Bjøro, der han ba bydelsdirektøren øve påtrykk for å få Siksakstien i havn. Et slikt vedtak ville ha vært et hån mot bydelsdirektør Hagen, som har øvet et kontinuerlig påtrykk i denne saken i lang tid.
For fremtiden anbefaler vi Venstres Terje Bjøro om å vise en noe større samarbeidsvilje i saker som denne - slik at vi kan bruke tiden vår på i gi trygge skoleveier og gode barnehager til bydelens beboere, i stedet for å skrive lange, sinte innlegg til lokalavisene.
Arild Gjervan,
gruppeleder for Høyre i Vestre Aker bydelsutvalg
Sven Marius Utklev Gjeruldsen,
BU- medlem for Høyre i Vestre Aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere