RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Feilinnformert i Aftenposten

Direktør i Vann- og avløpsetaten Eli Grimsby viser til leder i Aftenposten Aften fredag 19. september 2008. Lederen inneholder to faktiske feil som direktøren ønsker å rette opp for at Oslos befolkning blir riktig informert.

Medieklipp 23. september:

Ingen smittet av Oslos drikkevann - Aftenposten aften

Feil i Aftenposten aftens leder 19. sept. - politikkavisen.no

I en pressemelding uttaler direktøren følgende

1) Byens befolkning ble anbefalt å koke vannet i nøyaktig 5 dager. Da friskmeldte vi vannet (basert på en vurdering fra Folkehelseinstituttet). I lederen står det at folk ble anbefalt å koke vannet i ukevis, mens altså det riktige er 5 dager (17.-21. okt).

2) I lederen står det at Oslo legevakt mottok mange smittede pasienter. Det er faktisk feil. Oslo legevakt mottok mange bekymrede pasienter som ønsket å teste seg for eventuelt smitte, men ingen (mao. 0) ble påvist syke som følge av en mulig forurensning i drikkevannet.

- Til sist ønsker jeg å presisere at situasjonen i Oslo nettopp var forskjellig fra den i Bergen ved at vann- og avløpsetaten anbefalte koking basert på en føre var tenkning, mens man i Bergen først fikk inn syke for så å lete etter kilden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere