*Nettavisen* Nyheter.

Feinschmecker-mønstring

Mat og musikk er kultur. Disse to glade deltakerne, Daniel Sandaas og Svend Andreas Aspaas, gikk videre til fylkesmønstringen.

Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Bydel Nordstrand bød som vanlig på mye for både øyne og ører. Nytt av året var at også smakssansene fikk sitt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Røffe riff ble servert fra en imponerende miks av band på Lambertseterklubben fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Består av Per Oskar Asp (gitar), Halvor Thorsnes (gitar), Steinar Bø (trommer), Solveig Xia (piano), Osmund Bøe (bass) og Svend Andreas Aspaas (vokal).

Klikk på bildet for å forstørre.

Dansegruppa Break the Silence.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rapperen Sebbe med låta "Frosset vann".

Klikk på bildet for å forstørre.

Kokkelaget "Heavens kitchen" gikk videre til fylkesmønstringen. F.v. Rebecca Glæserud Thorsen, Martin Eriksen, Daniel Sandaas, læremester Roar Sjåvåg og Sjur-Eirik Lydersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Deichmanske bibliotek hadde stand under Nordstrand UKM. Tom Sørensen (til venstre) og Emil Flaten blogget om hva de kunne tenke seg på det nye biblioteket på Lambertseter. Filmer, musikk og spill stod høyt på ønskelisten.

LAMBERTSETER: Det var stor stemning på Lambertseterklubben sist fredag. En kulturell forbrødring i bokstavelig forstand. Sammen med utstillere, band, sangere og dansere, mønstret også et helt kokkelag. Mat er nemlig også kultur.

Kokkene imponerte

Det var første gang et kokkelag stilte til UKM på Nordstrand. Det var laget "Heavens Kitchen" som hadde tilberedt en rekke gourmettapas til glede for deltagerne. På menyen stod blant annet honningglasert andebryst og jordbær med hvit sjokolade, urter og chili. Det hele ble tilberedt under ledelse av kokk Roar Sjåvåg på Jacobs.

Alle de fire unge deltakerne forteller at de allerede har en viss fartstid på kjøkkenet, og dommerne lot seg imponere - Heavens Kitchen er med videre til fylkesmønstringen på Sentrum Scene.

Bred mønstring

Det er tydeligvis ingen fare med rekrutteringen til det kulturelle mangfold i bydelen.

Mathilde Brandt stilte med egne fotografier som hun fikk mye skryt for, og som hun får anledning til å vise fram på Sentrum Scene under fylkesmønstringen. Som vanlig var det også mange danseinnslag som var drivende og intense. Og under pausen viste gruppa Tabanka på stående fot hva de var gode for med en oppvisning utenom programmet. Gledelig er også tilveksten av band - i mange sjangere og uttrykksformer.

UKM viser virkelig bredden av hva ungdommene er opptatt av, og juryen fikk ingen lett oppgave med å velge ut hvilke innslag som skal videre til fylkesfinalen. I dommerpanelet satt Knut Hedemann som er leder for barn-, ungdom- og kulturkomiteen i bydelen, Kristina Skoric fra ungdomsrådet samt tidligere rocker fra Lambertseterklubben, Stig Ove Kubberud.

Entertainer

Calm N`Wild var kanskje det bandet som gjorde størst furore. Med en ung sceneglad vokalist imponerte de stort og ble sendt videre til fylkesmønstringen som takk for innsatsen.

Jeg har sunget i minst ti år, og med dette supre bandet er det bare en drøm å opptre. Vi ønsker å vise at vi har noe unikt som underholdere, sier en fornøyd vokalist Svend Andreas Aspaas etter konserten.

Hele arrangementet ble loset gjennom av konferansierene Tiril Berg Bjørsom og Camilla Hansen, som også blir å se på Sentrum Scene under fylkesmønstringen.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.