Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feirer en uke til ende

Dette bildet er trolig tatt i løpet av skolens første år, i 1959/1960. Da ble skolen regnet som stor og «luksuriøs». Befolkningsvekst har gjort at skolen trenger mer plass.Foto: Privat
Dette bildet er trolig tatt i løpet av skolens første år, i 1959/1960. Da ble skolen regnet som stor og «luksuriøs». Befolkningsvekst har gjort at skolen trenger mer plass.Foto: Privat
50-årsjubilanten Munkerud skole skal feires på ulike måter utover våren.

Rektor ved Munkerud skole, Morten Sesseng, gleder seg til jubileumsfeiringen i mai. Nå håper han folk i nærmiljøet kan bidra med gamle bilder av skolen til jubileumsboken.

MUNKERUD: Munkerud skole stod ferdig i 1959 og stilen er svært tidstypisk. På den tiden hadde skolen et preg av «luksus» med en stor hall og store, sandblåste vinduer. Vinduene, som har blitt et kjennetegn for skolen, har motiver fra yrkesliv, geografi og dyreliv. Kunstneren Leif Henstad tegnet motivene og Georg Orfjell stod for sandblåsingen.

Har vokst ut av skolen

Den permanente skolebygningen har 15 klasserom, men det ble snart behov for mer plass. Allerede i 1963 kom den første paviljongen og i 1997 kom ytterligere to paviljonger.

Vi har hatt paviljonger så lenge at man nesten glemmer at det ikke skal være sånn, sier rektor gjennom åtte år, Morten Sesseng.

Det er besluttet at skolen skal totalrenoveres og planer for en helt ny skole er klare. Men skolens tidstypiske arkitektur har forsinket prosessen.

Skolen avventer nå Byantikvarens avgjørelse på om de to gamle bygningene kan rives eller ikke.

Både elevene og de ansatte fortjener bedre forhold. Vi satser på at vi får en avklaring i løpet av våren. Går alt etter planen kan byggingen begynne alt i år, sier Sesseng.

Faste aktiviteter

Skolen har flere faste aktiviteter i løpet av året. Lysaksjonen er en 22 år gammel tradisjon hvor elevene tenner lys og samler inn penger til barn i et annet land. Gjennom 22 år har skolen samlet inn nesten en million kroner til ulike hjelpeprosjekter.

Flere ganger i året arrangerer skolen forestillinger på tvers av klasser og trinn. Disse samlingene kalles «miljøgartnere», et begrep skolen har benyttet de siste 20 år som betegner det å styrke det sosiale fellesskapet.

Skolen har også tradisjon for å sette opp årlige musikaler på femte trinnet.

Jubileumsfeiringen

Skolens 50-årsjubileum skal feires i uke 19, fra 4. til 8. mai. Alle detaljer i programmet er ikke fastsatt enda, men rektor Morten Sesseng lover livlig aktivitet i jubileumsuken.

Ved inngangen til uken, setter femte trinnet opp en musikal slik som de gjør hvert år. Vi vil også ha en faglig/historisk dag hvor elevene kan lære litt om vår lokalhistorie, sier Sesseng.

Skolen har vært i kontakt med lokale krefter som kan bidra i denne sammenheng.

Vi skal også ha en åpen dag hvor foresatte kan komme og se på undervisningen. Dessuten blir det en festdag, med ulike elevopptredener, sier rektoren.

Han synes også det er hyggelig at skolen ble trukket ut til å gå først i årets 17. mai-tog.

Ønsker bilder

Sesseng håper at de skal få laget en jubileumsbok før feiringen i mai. I den anledning håper han at folk i nærmiljøet kan bidra med gamle bilder fra skolen.

Jeg mener ikke klassebilder, men andre gode bilder fra skolen, sier Sesseng og minner om at man også skriver navn på fotograf og navn på personer på bildet.

Bildene vil bli returnert. Fristen for å sende bilder til skolen er 13. februar.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!