*Nettavisen* Nyheter.

Feirer gullet i Alpene

Anders Hovdenes fra Nordstrand tok gull i NM i terrengsykling i helgen. Her fra en seier på Skullerud for et par tilbake.

Rett etter NM-gullet i terrengsykling dro Anders Hovdenes sørover for å få med seg innspurten i Tour de France.

SOLA: - Det blir gøy å se noen etapper av Tour de France, og i tillegg blir det litt utforkjøring på meg i Alpene. Uansett er det mest ferie det er snakk om, smiler den nybakte norgesmesteren fra Nordstrand.

I NM i Sola gikk det endelig veien for Anders igjen. Etter å ha hatt en meget variabel sesong, kunne Nordstrand-gutten kjøre inn til et fortjent gull i seniorklassen. Ned til Ola Kjøren på andreplass skilte det et halvt minutt. Håkon Austad tok bronsemedaljen.

- Jeg hadde relativt grei kontroll, men man vet aldri i terrengsykling. Nå var det også veldig gjørmete, så da er det fort gjort at det skjer noe, sier terrengsykkeltalentet.

Fikk det til å stemme

Anders kom seg imidlertid hel til mål denne gangen, og dermed ble det gull og kongepokal til rytteren fra Frøy; for andre gang i karrieren.

- Forrige gang jeg vant NM var for tre år siden. Det var veldig gøy å vinne igjen, fastslår han.

Anders har slitt med både sykdom og uhell i år, og senest i EM for kort tid siden gikk det galt.

- Jeg hadde startnummer fire, noe som vil si at jeg var rangert som den fjerde beste rytteren på forhånd. Dessverre fikk jeg masse tekniske problemer underveis, sier Anders som dermed endte langt ned på resultatlisten.

Gullet i NM kom dermed svært beleilig for talentet.

- Endelig var det full klaff, fastslår terrengsyklisten.

Frankrike

Med seieren i NM får han nå også anleding til å gjøre som Kurt Asle Arvesen gjorde i Tour de France; nemlig å kjøre i norske farger i internasjonale løp.

- Det blir gøy å kjøre i den norske mesterskapstrøya, for jeg synes den er veldig tøff, fastslår Anders som blant annet har VM i Australia å se frem til senere i sesongen.

Før den tid skal imidlertid Anders koste på seg litt ferie, og dagene i Frankrike ser han frem til.

- Tour de France er utrolig stort, så det blir veldig gøy å følge det så tett. Det er alltid enormt med folk når det er målgang på fjellet.

Mange av syklistene i verdens største sykkelritt har bakgrunn fra terrengsykling, som for eksempel Cadel Evans. Anders ser ikke bort fra at han også kan begynne å sykle mer landevei på sikt.

- Jeg har vært med på noen landveisritt i år også, men det er mest for treningens skyld. Landevei er uansett veldig gøy, så det er ikke umulig at jeg går over til det en gang i fremtiden, sier den ferske norgesmesteren.

PS! Arrangøren Sola CK kunne også smile bredt søndag. De fikk norgesmesteren på damesiden, der veteranen Gunn Rita Dahle Flesjå nok en gang kjørte svært sterkt på terrengsykkelen.

Det blir gøy å kjøre i den norske mesterskapstrøya

Anders Hovdenes

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag