Feirer kvinnedagen med dans og mat

Anne Katrin Atmaca er daglig leder ved Bjørndal Aktivitetshus. Dette er et tilbud hun mener er kjempeviktig.

Anne Katrin Atmaca er daglig leder ved Bjørndal Aktivitetshus. Dette er et tilbud hun mener er kjempeviktig.

8.mars er det klart for internasjonal kvinnefest på Bjørndal Aktivitetshus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inviterer: Styreleder Zainab Hashi og Jorun Synnøve Lie Aarud inviterer til fest 8. mars.

BJØRNDAL: Zainab Hashi og Jorun Synnøve Lie Aarud er aktive brukere av aktivitetshuset og gleder seg til et av årets høydepunkter.

Zainab er styreleder, mens Journ Synnøve har sittet i styret tidligere.

I fjor samlet de 85 kvinner fra 20 forskjellige nasjoner på 8. mars. Alle hadde med seg mat fra eget land, og dermed ble det en sprakende smaksopplevelse kombinert med kultur og hyggelig samvær.

I år blir det dans

– I år tror jeg det blir mye dans og musikk på programmet, sier Anne Katrin Atmaca til Nordstrands Blad.

Hun er daglig leder ved Bjørndal Aktivitetshus. Hun håper å få på plass et spennende program med dans fra mange land i folkedrakter.

– Vi jobber også med å få til unge som skal synge for oss, fortsetter Anne Katrin Atmaca.

Hun er opptatt av at kvinnene fra nærmiljøet skal oppleve noe hyggelig 8. mars. Hit kan de komme, uansett hvilken kultur de tilhører, uansett om de er politisk interesert eller ikke.

– Aktivitetshuset er viktig for mange kvinner. Vi gir en frihet til å komme seg ut av hjemmet, sier Anne Katrin Atmaca.

Hun startet som daglig leder i halv stilling under oppstarten av aktivitetshuset. Nå er det ikke lenger penger til lønn. Men hun fortsetter i funksjonen som daglig leder på frivillig basis likevel. Fordi hun mener tilbudet er så viktig.

Statement å møtes

– For noen kvinner er det et viktig statement i seg selv, bare det å komme seg ut på kvinnedagen og være sammen med andre. De har ikke så stort nettverk, sier Anne Katrin Atmaca.

I hverdagen er det mange tilbud på aktivitetshuset.

– Vi har trim for kvinner, det girbedre helse både psykisk og fysisk, og ikke minst møter kvinnene andre. Vi har nå 250 brukere av huset, i spissen står en gruppe frivilige som prøver å få til noe, sier Anne Katrin Atmaca.

For mange av brukerne er det viktig at de kan komme et sted der det ikke er menn. Det betyr at de kan kle seg mer avslappet. Og være med på både pilates, aerobic og magedans. Her finner kvinnene nettverk, venner og bekjente.

Mange gjør innsats

Anne Katrin Atmaca sier styret er blitt flinkere til å fordele jobb på flere brukere. Dermed fungerer aktivitetshuset uten betalt ledelse. Hver bruker må betale en liten avgift til leie av huset og til å dekke instruktører. Men det synes de fleste det er verd, avslutter Anne Katrin Atmaca, som understreker at det er plass til flere brukere!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.