RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Picasa 3.0

Feirer larven Aldrimett

Barne- og ungdomsavdelingen på hovedbiblioteket på Hammersborg feirer at det er 40 år siden boken Den lille larven Aldrimett av Eric Carle ble utgitt. Lørdag 21.mars, kl. 14.00, kommer Trupp Go'hjerta med en forestillingen basert på boka.

I følge Gyldendal forlag har boka blitt oversatt til 45 språk og har solgt i over 25 millioner eksemplarer siden den kom ut første gang i 1969. På biblioteket kan du låne den på en rekke språk, i tillegg til en nydelig utgave i blindeskrift. Arrangmentet er gratis og passer for barn mellom 1, 5 og 5 år.

Hvem husker ikke denne bildeboken om larven Aldrimett som bokstavelig talt spiser seg gjennom boken, inntil den en dag er blitt helt mett og blir en sommerfugl, spør Bokkilden på sin hjemmeside. Boken utkom første gang på norsk i 1973. Boken tåler å leses av barn fra to år og oppover. Bokkilden bringer diverse annmeldelser av boken.

En skriver at Dette er en god barnebok. Enkel og med mange fine bilder. Lærerik og udødelig. En annen slår fast at verken larven eller leseren blir mett. -Dette er kanskje den boka jeg husker best fra min egen barndom, larven som spiste seg gjennom blader for tilslutt å bli en stor og flott sommerfugl, jubler leseren.

En annen forteller at : Jeg har fremdeles min barndoms "larvebok" til stor og umettelig glede for min lille nevø. Med andre ord, dette er en bok som skaper varige minner, og som begeistrer stadig nye generasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere