RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abildsø bygdekor feirer sitt 25-årsjubileum med en stor konsert. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Abildsø bygdekor feirer sitt 25-årsjubileum med en stor konsert. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Feirer med norgespremière

Abildsø bygdekor feirer 25 år med å fremføre Requiem Pacis av Kentaro Sato for første gang i Norge.

ABILDSØ: Den store jubileumskonserten vår skal vi ha lørdag 13. september klokken 19 i de flotte lokalene til Oslo misjonskirke på Abildsø. Men vi feirer fra onsdag til lørdag, forteller leder for koret, Lars-Kristian Berg.

Utenlandske gjester

Bygdekoret får besøk av to utenlandske kor til jubileumsfeiringen. Et katalansk kor, Coral Xiribec fra Barcelona, og det tyske koret Regenbogenchor fra Bad Neuheim.

Alle korene skal delta på en konsert vi skal ha i Lambertseter kirke fredag 12. september klokken 19 også, forteller Berg.

Norgespremière

Under hovedkonserten lørdag byr jubilantkoret, sammen med gjestene, på en norgespremière.

Vi har med oss 16 musikere fra Oslo-Filharmonien under hele konserten. Du får høre Requiem Pacis av Kentaro Sato. Det er første gangen dette verket presenteres i Norge. Rekviemet er et verk på cirka 25 minutter, forklarer korlederen.

Dessuten vil hvert kor fremføre musikk fra sitt hjemland.

Hjemmebane

Bygdekoret har hatt flere utenlandsturer disse 25 årene, men det er i Bydel Østensjø de har sitt største virke.

Det er viktig for et kor å få reise litt, treffe andre sangere, hente nye impulser og ikke minst nyte godt av den nesten "magiske" akustikken som eldre europeiske kirker har. Samtidig er det nærmiljøet som har vært og er Abildsø bygdekors viktigste nedslagsfelt. Helt fra vårt første år har vi deltatt på arrangementer som Abildsødagen, Tallbergdagen og Østensjødagene.

Julekonserter

Abildsø kapell var en viktig konsertarena for koret i mange år. I 1987 oppsto julekonsertene i Manglerud kirke, som nå er en sterk tradisjon.

I regi av Manglerud Musikkråd ble det en tid arrangert store musikkmønstringer med lokale krefter, som Beatles i Ekeberghallen (1996) og Filmmusikk i Colosseum (1998). Også i mange andre sammenhenger har vi kunnet samarbeide med lokale kor og korps, og spesielt de fra Abildsø og Manglerud skole, forteller Berg.

Konsertprosjekter

I jubileumsåret 2003 hadde koret hele 20 konserter i nærområdet, i samarbeid med blant annet Manglerud Eldreråd, Lions Club og kjøpesentre i nærområdet.

Det største konsertprosjektet vi har gjennomført så langt, er "klassisk" kormusikk med musikere fra Oslo-Filharmonien våren 2005, i kirkene Manglerud og St. Hallvard. Et tilsvarende stort prosjekt, med samme musikere, er på trappene. I desember i år fremføres Händels Messias to ganger i Manglerud kirke. Dette kommer i tillegg til en vårkonsert med vårt nabokor Østensjøsangerne og sanggruppen Swingtetten. Mange av medlemmene i de korene har vært medlemmer av Abildsø Bygdekor.

Vemodig

Dette blir også en litt vemodig konsert for oss, for dirigenten vår gjennom seks år, Kjetil Aamann, slutter. Vi er utrolig glade for hva han har gjort for koret vårt. Han har brakt oss til store høyder, latt oss oppleve fine verk og vi har hatt flott konserter. Kjetil har tatt oss med til sine musikalske venner i Tallinn, Barcelona og San Sebastián/Donostia, hvor vi har hatt fantastiske konserter sammen med vertskorene, sier han og ønsker velkommen til konsertene i lokalmiljøet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere