RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amalie Skram blir feiret på Grønland neste fredag.
Amalie Skram blir feiret på Grønland neste fredag.

Feirer Skram på Grønland

Amaliedagene arrangeres fra førstkommende søndag for 10. gang. Og avslutningen er lagt til hjertet av Grønland.

GRØNLAND: Amaliedagene er oppkalt etter forfatter Amalie Skram, og fredag 22. august feires hun i Grønlandsleiret 31 B. Dagen er forøvrig forfatterens fødselsdag, og markerer avslutningen på Amaliedagene. Dagene har til hensikt å sette psykiatri og psykiske lidelser på dagsorden, og byr på et variert program over hele byen.
På avslutningsdagen begynner programmet på Filmens hus med visning av Haakon Sandøys filmtriologi om Arnold Juklerød klokka 12. Senere fortsetter programmet i Grønlandsleiret 31 B, der det blant annet blir utstilling og underholdning ved Oddvar Torsheim, foredrag om Amalie Skrams asylromaner og om kampen for menneskerettighetene i psykiatrien. Programmet begynner klokka 17.
Amaliedagene er i år i Wergelands ånd, og på åpningen, som er lagt til Litteraturhuset blir det blant annet mulighet til å få med seg Shabana Rehman som snakker om «Min Wergeland», samt Knut Arild Melbøe og Synnøve Appeltun-Andersen med «Wergeland i sanger og dikt».
Utover i uka blir det ulike arrangementer der temaene blant annet er selvmordsforebygging og menneskerettigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere