RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret 100 år med grønnsaker


Parsellhageforkjempere og minister Lars Peder Brekk
Parsellhageforkjempere og minister Lars Peder Brekk
Elever fra Ila, Bjølsen og Sagene kastet glans over 100 års-feiring i skolehagen på Geitmyra mandag.

GEITMYRA: Ironisk nok ble det storstilt feiring i skolehagen på Geitmyra mandag.

Ironisk fordi til tross for at Geitmyra fremdeles fungerer som skolehage, er det ingen grøntområder i byen som er under tilsvarende press, som nettopp skolehager.

Kniven på strupen

Mens Oslo kommune feirer hundre år for norske skolehager, venter skolehagen på Marienlyst i disse dager på at gravmaskinene skal komme til å gjøre den frodige maihagen på Marienlyst om til barnehage.

- Vi har fått frist til onsdag (i går) for å rydde unna to tredjedeler av parsellhagen. Det er helt forferdelig, sier parsellhageforkjemper Siri Haavie.

Hun møtte sammen med mange fra Marienlyst parsell og skolehage opp på Geitmyra mandag, for å tale deres sak til landbruksminister Lars Peder Brekk og til barnehagebyråd Torger Ødegaard.

Men skolehages noe usikre fremtid til tross, mandag var en gledens dag, da politikere og skolehageforkjempere i alle fall kunne sole seg i glansen over at de grønne fingrene var mange mandag.

Grønne fingre

I 2009 er det 100 år siden den første offisielle kommunale skolehagen ble etablert på Geitmyra i Oslo.

- Det har vært en halvering av antallet skolehager de siste 20 årene, og flere hager er i dag truet, ikke minst av barnehageutbygging. På Hullbergmyra, som var en av Oslos mest veldrevne skolehager (for barn på Lilleaker og Bestum), er det nylig bygget en barnehage. Flere andre av byens skolehager er også truet av utbygging, sier Siri Haavie.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere