RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret 25 år med lærerik inkluderingsfestival på Brenna


GOLFTALENT: Oscar viser sine kunster med en god sving på golfbanen Grønmo golfklubb har satt opp under Brenna Vels jubileumsfestival lørdag.
GOLFTALENT: Oscar viser sine kunster med en god sving på golfbanen Grønmo golfklubb har satt opp under Brenna Vels jubileumsfestival lørdag. Foto: Foto: Trine Solberg
Hørt om dyreutstopperen Korpås-Olsen, som så seg så lei av sivilisasjonen at han heller bodde i en hule i Østmarka? Det hadde du om du var på Brenna Vels festival på lørdag.

BRENNA: Lokalhistoriske foredrag, leker og informasjon om nabolaget sto nemlig på plakaten da Brenna Vel feiret 25 år med å invitere nye og gamle naboer til festival.

Historie fra begge sider av markagrensen

Og her var også forfatter av boka «Østmarka fra A til Å», Even Saugstad og leder av Søndre Aker historielag og Klemetsrudmann Lars Alldén.

Mens førstnevnte altså kunne fortelle om lokale snålinger og områdene i marka, tok Alldén for seg de mer urbane strøkene, og kunne blant annet fortelle oppmøtte historieinteresserte at n-endelser i stedsnavn, som i Bryn, kommer fra ordet vin som fra norrønt av betyr eng eller gress.

Korpås-Olsen fikk for øvrig etter hvert lov av Aker Kommune å bygge seg en liten hytte å bo i frem til han døde i 1952. Fortsatt står sengerammen hans igjen i en bergkløft i Skullerudåsen. Dyresamlingen hans gikk til Abildsø skole, men det skal ikke være stort mer igjen av den.

LES OGSÅ: Drømmer om kafé og nytt liv på loven

Inkluderende nabofest

Målet bak festivalen, foruten at 25 år selvfølgelig fortjener en fest, er at naboene skulle møtes og informeres om tilbudene som finnes i nærmiljøet, og foruten historieforedrag besto også dagen av leker, fotoutstilling og informasjonsposter av lokale foreninger.

Arrangementet er støttet av Oslo kommune, Oslo Sør-satsingen og bydel Søndre Nordstrand.

– Inkludering og mangfold har vært tematikken bak dette, forteller styremedlem i Brenna Vel, Christine Nuland.

– De siste årene har det flyttet folk hit fra alle verdens kanter til området og det vil vi feire.

Selv feirer hun dagen med både tauhopping og ridderkamp, mens andre har valgt seg ut ringspill, hobbyverksted, godtespising på line eller hyttebygging som sine favorittaktiviteter.

Mens Adam (7) og Emilia (4) og pappa Glenn Hammerstad har tatt på seg jobben med å henge opp godteri på et tau, har lille Oscar, som er på festival med bestemor, sett seg ut en golfkølle.

– Du skal gjøre sånn og skyte der sånn at de setter seg fast, forteller han og illustrerer hvordan en golfball skal treffe en kjegle og sette seg fast i den.

Han får hjelp av Pia Øiulfstad fra Grønmo Golfklubb, som er på plass på Brenna for å informere om klubben.

LES OGSÅ: Jens (8) drømmer om å spille i VIF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere