RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ENGASJERER: Når Turi S. Sletner har barnas oppmerksomhet, er hun i sitt ess. Her fra den store sommerfesten sist onsdag, hvor hennes 40 år som driver av barnehage også ble behørig feiret.
ENGASJERER: Når Turi S. Sletner har barnas oppmerksomhet, er hun i sitt ess. Her fra den store sommerfesten sist onsdag, hvor hennes 40 år som driver av barnehage også ble behørig feiret. Foto: Foto: Privat

Feiret 40 år som barnehagedronning

– Ja, det kommer til å bli 50-årsfeiring også! sier Turi S. Sletner skråsikkert.

LILLEVANN: Akersposten spurte henne allerede for mer enn 20 år siden om hun noen gang følte behov for å roe ned.

«Nei!» sa hun den gangen.

LES OGSÅ: Knøtteklatring i full fres i Oslo Sommerpark

Stor feiring

Drøyt 20 år senere kan hovedpersonen bak Turi Sletners miljøvernbarnehave på Lillevann se tilbake på 40 års barnehagedrift, og det var stor fest forrige onsdag i barnehagen.

Barn, ansatte, foreldre og mange av Turis tidligere barnehagebarn, til og med fra det aller første kullet, var på festen.

Mange hadde mye pent å si om barnehagen på Lillevann, blant andre styrer Hege Irene Haraldsen:

– Det er på grunn av deg, Turi, vi feirer 40-årsjubileum i dag. Du har drevet barnehagen for barn i 40 år, med ønske om å gi barn en fin tid i barnehagen.

– Du er alltid positiv, har innspill til oss og ser alltid mulighetene, ikke begrensningene. Du har et utrolig stort engasjement, sa styreren.

Turi Sletner er pedagogen og barnehageeieren som alltid går foran med initiativlyst og humør. For flere generasjoner med barn, de fleste av dem er nå naturligvis voksne for lengst, har hun inspirert og veiledet, alltid med en positiv læresetning på lur.

De som kjenner henne, vil nikke gjenkjennende til uttrykk som: «Ingenting er helt umulig, det umulige tar bare lengre tid» og «det vi gir barna i dag, kan vi som eldre høste i fremtiden.»

LES OGSÅ: Her kan du feire Sankthans

Miljøfokus

Miljøet og naturen har alltid vært aller viktigst for Sletner og barna i barnehagen, som ligger i skogkanten på Lillevann.

Her er naturstien i og utenfor porten, og i alle år har Sletner lært barna hvordan man tar vare på miljøet rundt seg. I mange år har hun for eksempel hatt et tett samarbeid med Bente Roestad og hennes miljødetektiv Blekkulf.

– Jeg mener at fremtidens barnehage er en miljøvernbarnehage, som er en hjelpe- og kosebarnehage, ikke en erte-, bite- og slåssbarnehage. Den skal ta vare på miljøet rundt et menneske, dyr eller plante! sier hun.

LES OGSÅ: – Hvorfor måtte vi flytte hit? Hvorfor måtte vi dra!

Minister på besøk?

Hun har så mye på hjertet når det gjelder viktigheten av jobben som gjøres i barnehagene, at hun nå har invitert kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på besøk.

Hun håper inderlig han legger turen innom.

– Han vil få høre at arbeid med og for barn er verdens viktigste, mest lærerike, utviklende og gledelige yrke, sier jubilanten, som altså ikke har noen intensjonen om å gi seg med 40 år!

LES OGSÅ: Nå males Oslo i regnbuens farger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere