RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret Anne-Cath. Vestly på hjemstedet Bøler

Tirsdag ville Anne-Cath. Vestly fylt 91 år. Det ble bønnhørlig markert på Deichmanske bibliotek på Bøler.

BØLER: Anne-Cath. Vestly bodde flere tiår av livet sitt på Bøler, og da hun opprinnelig skulle ha fylt 90 år i fjor, ønsket Deichmanske bibliotek på Bøler å feire merkedagen.

Med avduking av byste av forfatteren og arrangementer rundt omkring i bydelen, ble dette en markering biblioteket har valgt å fortsette med.

Tirsdag markerte de dermed forfatterens bursdag, og for anledningen var barnebokforfatter Gro Dahle invitert til å lese fra sine bøker.

I Anne-Cath. Vestlys ånd

Barne- og ungdomsansvarlig på biblioteket, Anniken Thorsen, forteller at arrangementet er noe de akter å fortsette med i årene framover.

– Vi ønsker litt store navn som også er aktuelle i dag. Vi ønsker å se framover til dagens forfattere, men også bakover og trekke linjer til Vestly, sier Thorsen som mener biblioteket er veldig heldige som har fått Gro Dahle til å stille opp på Vestlydagen.

– Det er viktig for oss at Vestlydagen foregår i Vestlys ånd, og det er flere paralleller å trekke mellom Vestly og Gro. Gro skriver om ting som kan være vanskelig å oppleve for barn, og Vestly skrev også i sin tid ting som da ble sett på som kontroversielt. Begge forfatterne tar opp litt vanskelige ting, sier Thorsen.

Ny diktsamling

Både unge og gamle hadde funnet veien til Bøler bibliotek og lot seg underholde av Dahle som leste flere av sine historier og dikt.

Selv har hun akkurat blitt ferdig med en samling med gåsedikt, og publikum var svært interessert i å få tak i flere av hennes bøker og diktsamlinger som er illustrert mannen hennes, Svein Nyhus.

Ikke fantasi

På spørsmål fra publikum om hvor Dahle får ideer til historiene sine, svarer hun at hun egentlig ikke har så god fantasi.

– Jeg er ikke så veldig fantasifull, og alt jeg skriver er inspirert av historier fra mennesker rundt meg. Jeg bruker også barn en god del, for de sier så mye fint som jeg aldri kunne sagt. De er så direkte i det de sier, og de har så fine ord og vendinger. Jeg låner mye fra andre, og barn spesielt sier mye inspirerende som jeg gjerne tar med meg i historiene mine, sier Dahle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere