Feiret en viktig møteplass

Else Birgitte Rocher-Nielsen var tydelig svært stolt under den offisielle åpningen. Her sammen med elever og ansatte.

Else Birgitte Rocher-Nielsen var tydelig svært stolt under den offisielle åpningen. Her sammen med elever og ansatte.

Det nye læringssenteret ved Smedstua voksenopplæring er blitt en stor suksess. Det måtte feires.

Trives: Elev Ofelia Naceno fant seg til rette og begynte å trives på skolen etter at læringssenteret åpnet. Her sammen med bibliotekar Siv Mæhlum og pedagogisk veileder Anne Titlestad.

Leste dikt: Ghulam R. Zahid leste dikt om moren han reiste fra, og aldri fikk møte igjen. Her sammen med M. Riaz Butt og Arshad Munir.

Underholdt: Håkon Høye og bandet "Billy T. band" underholdt under festen.

Fine lokaler: Det nye læringssenteret har lyse og fine lokaler som innbyr til læring.

SMEDSTUA: Onsdag ettermiddag ble den offisielle åpningen foretatt. Snorklipping, taler og kulturelle innslag i form av musikk, sang og diktopplesning stod på programmet.

- Ikke ensom lenger

Elev ved skolen, Ofelia Naceno, var kanskje den som best tydeliggjorde læringssenterets betydning gjennom sin tale.

- De første dagene her var kjedelige. Alle de andre hadde sine egne grupper, og jeg forstod ikke hva de sa. Det var skremmende. Jeg angret på at jeg kom for tidlig, fortalte hun.

Men så åpnet læringssenteret.

- Biblioteket har to snille bibliotekarer som inspirerer oss til å studere mer. Anne og Siv er så hjelpsomme og tålmodige. De hjelper meg å finne bøker, og det er koselig å sitte her. Nå er jeg ikke ensom lenger, sa hun.

I dag er Naceno en av de som tilbringer mest tid i biblioteket, både før og etter undervisning.

- Man kan låne bøker, aviser og filmer her. Det eneste jeg ikke har prøvd ennå, er å låne penger, spøkte hun.

Lærerne skrøt også av senteret i sine taler. Ord om «motivasjonsfaktor», «skolens hjerte» og «samlingssted» kom opp. Det ryktes til og med at de som glemmer å levere, ikke får purringer, men kjærlighetsbrev fra biblioteket.

Leste dikt

Elever ved ressurssenteret Gransdalen leste egne dikt, som tok opp alt fra sorg til humor. Ghulam R. Zahid fortalte om moren han aldri fikk se igjen, mens Arshad Munir fortalte om konas «Mona-Lisa-smil» den gangen han glemte bursdagen hennes.

Nå blir det kanskje bok av de egenproduserte diktene.

- Ja, vi håper på det. Det ville vært en god oppmuntring. Vi har konsentrert oss om å lære om samfunnet, og gramatikk. Man skal ikke bare snakke så folk forstår, men også snakke riktig. Først da oppnår man respekt, sier lærer Bjørn Roar Bye.

Han mener det er viktig at elevene også får mulighet til å uttrykke følelser ved å skrive dikt.

Planlagt siden 2005

Rektor Else Birgitte Roscher- Nielsen var tydelig stolt over hva de har fått til med det nye læringssenteret. Planleggingen startet allerede i 2005. Skolen har besøkt flere liknende sentre både innenlands og utenlands for å finne inspirasjon og løsninger.

- Vi har dratt det beste ut av det vi så. Læringssenteret bidrar i stor grad til elevenes læring. Vi har en visjon om at læring skal skje i alle skolens lokaler. Læringssenteret har leksehjelp, lyttekrok, samtalegrupper og mye mer. Det er blitt en møteplass, både for læring og sosialt, sier hun.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.