RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret ett år


 
 
Barna feiret bursdag for bydelens bortgjemte barnehage

PILESTREDET: Langaard barnehage ligger godt bortgjemt mellom privatskoler og kontorbygg på Lille Bislett.

Barnehagen er oppkalt etter den norske «tobakkskongen» Conrad Langaard som drev tobakksfabrikk i lokalene der barnehagen lholder hus i dag.

I utgangspunktet er det vel ikke det mest barnevennlige navnevalget, humrer daglig leder Charlotte Platou, som forteller at de har kalt de fire avdelingene produksjonen, transporten, verkstedet og fabrikken.

Friluftsprofil

Barnehagens egne utearealer ligger, utradisjonelt nok, på garasjetaket i samme bygg - men på tross av dette har barnehagen en velutviklet friluftsprofil.

Vi er flinke til å bruke parkene i nærmiljøet, som Stensparken, St.Hanshaugen og Frognerparken. Vi drar også på jevnlige turer til Grønvold husmannsplass ved Maridalsvannet, som vi leier av kommunen, forteller Platou.

Får skryt

Langaard skiller seg fra andre barnehager på flere måter enn den atypiske beliggenheten.

Det er erfarne førskolelærere på hver avdeling, så vi er godt rustet pedagogisk, forteller hun.

Jeg kjente henne (Charlotte) fra tidligere barnehagejobber, forteller pedagogisk leder Yvonne Engan Hansen, som omtaler Platou som «verdens beste sjef».

Barnehagen har akkurat mottatt en «veldig bra» brukerundersøkelse, hvor det pedagogiske opplegget ble særlig positivt omtalt.

Vi har en del flerspråklige barn, og satser på språkundervisning. Vi tar blandt annet med oss alle barna på språkgrupper, og benytter oss av et pedagogisk verktøy kalt "Snakkepakken", forteller Yvonne entusiastisk.

Miljøvennlig inntak

Petter Bærum (fagkonsulent for barnehageseksjonen i Bydel St.Hanshaugen) gav meg en svær mappe med navn på barn som stod på venteliste, så da var det bare å ringe seg nedover listen - du kan tro jeg ble lei min egen stemmer etterhvert, ler Platou.

Etter mye om og men fikk hun til slutt inn de 63 barna «hun trengte».

Barnehagen hevder også å gjøre sitt for å ta miljøhensyn under inntaksprosessen.

Vi gir førsteprioritet til de som bor i boligseksjonen på Lille Bislett, og har vedtektsfestet søskenprioritering - så å si alle som går her bor i Bydel St.Hanshaugen, sier hun fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere