RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret Indias nasjonaldag


Erna Solberg og Marit Nybakk var blant de mange som var med på markeringen av Indias nasjonaldag.
Erna Solberg og Marit Nybakk var blant de mange som var med på markeringen av Indias nasjonaldag. Foto: FOTO: FREDSDUENE FOR UNGDOM
Fredsduene for Ungdom var med på feiringen av Indias nasjonaldag 26. januar.

Vi feiret republikken Indias grunnlovsdag igår på Lørenskog Kino. Programmet var veldig vellykket, med Indias ambassadør H.E. Banbit Roy, visepresident Marit Nybakk og Erna Solberg som appelanter. De snakket om viktigheten av solidariteten mellom Norge og India.

Vårt styremedlem og arrangør for begivenheten, Mohan Singh Varma, som sitter i styret til GOPIO (Global Organization - People of Indian Origin) sa noe så viktig; vi er nordmenn og vi er indere, og vi må samarbeide og fokusere på de samme verdiene som skaper identitet, tilhørighet, samhold, dialog, samarbeid og fremmer felles interesser.

Erna Solberg, Marit Nybakk og ambassadør Roy satte fokus på samarbeidet mellom våre to nasjoner, og bidraget til det godt integrerte indiske fellesskapet i Norge. Det var poesi, musikk, dans, sang og god mat. Under loddtrekningen vant vinneren en reise til India.

Arrangementet hadde rundt 400 deltagere. Fredsduene for Ungdom fikk mange nye venner og det var en spennende begivenhet. For første gang fikk vi være med på å feire grunnlovsdagen, som vi tidligere bare har hørt om og sett bilder fra.

Vi sender våre gratulasjoner til India, Art og Living, med vår beskytter H.H. Sri Sri Ravi Shankar, som har gjort det mulig at denne dagen blir markert med det budskapet han lærte på barneskolen – å ta vare på verden, bry seg om sine medmennesker, lage reformer, utvikle utdannings-, kommunal og statlig sektor, og bygge «One World Family» – hans ideologi, som har inspirert milliarder.

Surgol Ghairat
Fredsduene for ungdom

INSPIRASJON:

Dikt for dagen

Dette diktet dedikerer Fredsduene for Ungdom til vår kjære H.H. Sri Sri Ravi Shankar, til Arthur Haakonsen, Farit Bouras, visepresident Akhtar Chaudhry, Mohan Singh Varma, Balwinder S. Jossan, Limar A. Zhiyan, Frode Kyvåg, Vidar Noreng, Kerby Nako, Luis Sanchez, Zameer og alle som ønsker at demokratiet skal seire for hele verden slik som India gjorde med sin grunnlov.

Det er trist å se det som skjer i verden, spesielt i midtøsten. Vi er mange og blir mange flere, fordi generasjoner som ikke er født venter på dette lyset som jeg snakker om.

0701 Sannhet 2502

Revolusjonen smelter
Verden brenner
Mennesker trenger
Gud den barmhjertige
Sender engler til venner

Kjærlighet, tilgivelse og kunnskap
Redder
Barna kaller deg verdens lys
Over sola
Du gleder jorda

The Love Power

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere