Feiret jubileumsbok og Wergeland

1.-4. klasse underholdt foreldre og lærere. Foto: Mari Steen-Paulsen.

1.-4. klasse underholdt foreldre og lærere. Foto: Mari Steen-Paulsen.

Maridalen og Henrik Wergeland har tette bånd, så hva var vel mer naturlig enn å lansere skolens jubileumsbok på dikterens 200-årsdag?

Tuva Åretun Svensson (t.v.) og Sunniva Dakota Keddy sammen med redaktør og rektor Dag Petter Ulvin.

7. klassingene tok avskjed med medelever. Til høsten begynner de på ungdomsskolen. Foto: Mari Steen-Paulsen.

MARIDALEN: Elever, foresatte og lærere var samlet på Maridalen skole 17. juni for å feire sommeren og ta avskjed med årets 7. klassinger. Men det var også duket for lansering av en ikke ubetydelig jubileumsbok.

Dokumentere historien

Maridalen skoles 150-årsjubileum i fjor ble feiret som seg hør og bør gjennom hele året, med historisk uke og 17. mai som noen av høydepunktene.

Det var viktig for oss å dokumentere historien mens den er tilgjengelig, og det var slik arbeidet med boka kom i gang. Vi startet med å dokumenter alt som skjedde i jubileumsåret. Resultatet har blitt en overraskende god praktbok som vi er veldig stolte av, forteller rektor Dag Ulvin, som også har vært redaktør for boka.

I tillegg til å inneholde bilder og tekster, mange av dem skrevet av elevene selv, fra jubileumsåret, har boken selvfølgelig en omfattende historisk del som tar for seg skolehverdagen fra 1857 og helt frem til i dag.

Vi ville få med elevenes egne stemmer, og har historier fra elever som gikk her på 30-, 40-, 50-, 60- og 70-tallet. Vi har til og med fått med historien til en som var elev her på 1880-tallet, fra et tidligere intervju, forteller Ulvin.

«Den fagre Maridalen»

Det er ikke bare elever og lærere som har gitt sine bidrag. Flere foreldre trådt hjelpende til. For eksempel har en grafisk designer-mor stått for layouten, og en annen har bistått med trykking.

I utgangspunktet ønsket vi å gi ut boka til jul i jubileumsåret. Men det har vært et stort arbeid. Deretter vurderte vi 17. mai, før vi falt ned på Henrik Wergelands fødselsdag, sier Ulvin.

Maridalen skoles fane er nemlig prydet med et bilde av 17. mai-dikteren, som også erklærte sin kjærlighet til dalen i ett av sine dikt.

«Kom til den fagre Maridalen», skriver Wergeland. Derfor var det helt naturlig å knytte ham til boka også. Sagnet sier at han skal ha bodd i Maridalen, men det vet vi jo ikke sikkert. Jeg tror dette er en bok av interesse for alle som har et forhold til Maridalen. Er man interessert, kan boken kjøpes via skolens kontor, avslutter Ulvin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag