*Nettavisen* Nyheter.

Feiret med fullt hus

Tre ganger hurra!: Blide fjes på utsiden av Ullern Frivilligsentral fredag ettermiddag. FOTO: ELISABETH C. WANG

Det lille røde huset på Hoff var fylt til randen. Og det skortet ikke på rosende ord, latter og god stemning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Venninnene Tomine (10) og Laila (10) snakket varmt om Frivilligsentralen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Richard Klingspor og Gunnar Kristiansen fikk publikum i den rette stemningen.

HOFF: De var der alle sammen. Mellom 50 og 60 samarbeidspartnere fra Kirkens Bymisjon, bydelsadministrasjonen, bydelspolitikere, samarbeidspartnere fra Besøkstjenesten i Ullern, Tekstilverkstedet, Home-start, menighetene, seniorsentrene, Gjensidigestiftelsen, frivillige, brukere og venner av sentralen.

– Betyr noe

Sprudlende drikke i høye glass og musikk ved Richard Klingspor og Gunnar Kristiansen fikk alle i det rette stemningen. Også en strålende opplagt leder ved frivilligsentralen, Esther Marie Lier.

– I arbeidet på Ullern Frivilligsentral er de frivillige tilstede i andre menneskers liv. Takknemlige Ullern-beboere takker for en hjelpende hånd, en tur-venn eller en å snakke med. En frivillig sa det slik: “Jeg har tro på at møter mellom mennesker betyr noe, og jeg kan bety noe for noen.” Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe én. Bak det frivillige arbeidet finnes et engasjement og en vilje til å få til noe, eller være noe for andre, sa Lier i sin mottakelseshilsen.

Gratulerte

Æresgjest på jubileet var tidligere leder ved frivilligsentralen, Finn Borgersen. Han benyttet anledningen til å å snakke om selve bakteppet og etableringen av frivilligsentralen i 1995, samt å gratulere.

I januar mottok Ullern Frivilligsentral 65.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. De pengene kom godt med da nåværende leder skulle lage et jubileumsblad.

– Innstikket i Ullern Avis den 30. september ble finansiert av disse midlene. Det var en fin måte å markere jubileet på, sier Lier, som innrømmer at det var en stor jobb.

Noen å snakke med

10-åringene Tomine og Laila er til daglig elever på Smestad skole. Etter skoletid tar de gjerne turen innom frivilligsentralen. De spiller spill, prater og gjør lekser. Fredag var de gjester på jubileet og grep ordet da anledningen bød seg.

– Det er fint å ha noen å snakke med. Det har man her, smiler de to jentene til applaus fra publikum.

Ullern Frivilligsentral jobber for tiden med å søke midler til å starte arbeid for barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.