Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret med ordføreren

Elev Alexandra Aas-Engelstad og ordfører Fabian Stang feiret og hyllet Persbråten videregående skole. Stang var for øvrig lærer ved Persbråten på 70-tallet.
Elev Alexandra Aas-Engelstad og ordfører Fabian Stang feiret og hyllet Persbråten videregående skole. Stang var for øvrig lærer ved Persbråten på 70-tallet.
Alexandra Aas-Engelstad er i det første kullet som tok i bruk nye Persbråten videregående skole. Hun mener skolen har åpnet mange muligheter for henne. Ordfører Fabian Stang mener bygget er viktig for byen.

PERSBRÅTEN: Den tidligere elevrådslederen var en av de sentrale personene under feiringen på Persbråten. Hun holdt tale i Pershallen foran om lag 450 tidligere ansatte og elever. Hun er i kullet som var det første som begynte på nye Persbråten videregående skole i 2007. Hun er stolt og glad for å bli russ ved en slik skole.

– Valget av Persbråten har åpnet for mange muligheter senere. Foruten at bygget er veldig flott, har skolen lært meg være selvstendig og disiplinert. Her har vi frihet hvis vi ønsker. Og stiller krav til deg. Disiplin og selvstendighet er viktig. Skolens opplegg og fasiliteter gir oss muligheten til det, sier Aas-Engelstad.

– Dessuten er miljøet ved skolen veldig bra. Et inkluderende miljø.

– Hyggelig jobb!

For ordfører Fabian Stang var det dobbelt hyggelig å delta på 50-årsfesten. Selv om han spøkefullt mente at nybygget fikk være gave nok i seg selv, hadde han med seg en sjekk på 10.000 kroner. Og Stang som selv underviste i rettslære på Persbråten på 70-tallet, synes Oslo har et fantastisk skolebygg.

– Her hadde jeg en veldig hyggelig periode. Jeg kom inn i et inkluderende miljø. Det var et veldig godt samhold, sier Stang.

Hans inntrykk er at lærere og elver setter stor pris på Persbråten.

– Jeg ser at elevene er stolte av skolen sin. Og det har de all mulig grunn til å være. Dette bygget er utrolig viktig for oss. Det er viktig for hele Oslo-skolen. Materialvalget og hvordan hele skolen er bygget er unikt. Det er økonomisk. Og det er en tanke bak alt her.

Tilbakeblikk

Det ble mye mimring under programmet i Pershallen. LektorClemens Saers, som skrev Persbråtens jubileumsbok sammen med Finn Holden, viste historiske tilbakeblikk fra de siste 50 å ene. Etter applausen å dømme, var det mange som kjente seg igjen på bildene.

Persbråtens første russepresident Svein Sjøberg hadde funnet frem mye moro og minnefull snacks. Han fortalte blant annet at Persbråten-russen også fant på ting som satte sinnene i kok. Og en oversikt over stiloppgaver fra begynnelsen av 60-tallet fikk frem latterbrølene.

Oppgaven "Fjernsynet, en trussel mot Filmavisen", må regnes som en legendarisk stiloppgave.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!