Feiret ny stasjon

Det smakte med hamburgere og pølser etter to år med støy og støv.

Det smakte med hamburgere og pølser etter to år med støy og støv. Foto: Foto: Vidar Bakken

Bjørnsletta stasjon er åpnet. Fest for nabolaget ble arrangert som et lite plaster på såret etter en byggeperiode over to år.

Ivar Stokland og Torill Lockert Fremgaard er fornøyde både med stasjon og beboerfest. Foto: Foto: Vidar Bakken

Bestum Stasmusikk er et hyggelig lokalt gjensyn. Foto: Foto: Vidar Bakken

Tøff i pyjamas: Lars Lillo Stenberg hadde lite om T-banestasjoner på reportoaret. På den annen side håpet noen at kokkene på stedet skulle inspirere til "Kokken Tor". Foto: Vidar Bakken

Etterlengtet:Fra venstre Karsten Klippenberg, Kari Klippenberg og Rune Flengsli er klare til å ta i bruk den nye stasjonen. Foto: Vidar Bakken

Mer stas: Bestum Stasmusikk har holdt på i mange år og dukker opp ved viktige begivenheter. Foto: Vidar Bakken

Politikerbesøk: BU-leder Carl Oscar Pedersen (i grå jakke) hygget seg sammen med beboerne fra nabolaget. Foto: Vidar Bakken

BJØRNSLETTA: Utbygger, Kollektivtransportproduksjon, arrangerte festen for nabolaget med kokker som stilte med hjemmelagede hamburgere og pølser. Det smakte sammen med festmusikk fra Bestum Stasmusikk og Lars Lillo Stenberg.

Les også: Nye Bjørnsletta stasjon åpnet

Svært fornøyd

Store og små beboere i området virket å være såre fornøyde med ny stasjon, selv om flere har hatt det tidvis tøft i byggeperioden.

Ivar Stokland var svært tilfreds med den nye stasjonen.

– Jeg er medlem av Jerbaneklubben og følger godt med på det som skjer. Fremgangen i arbeidet med Kolsåsbanen har jeg fulgt med på nettet. Jeg er glad i T-banen og den nye stasjonen gir en fin opplevelse. Plassering og utforming av underganger og ramper er veldig bra, sier Stokland, som allerede hadde prøvekjørt til den nye stasjonen.

– Jeg måtte prøve stasjonen og den nye strekningen og tok banen tur/retur Bjørnsletta-Åsjordet. Dessuten var det en super åpning av stasjonen med ordfører Fabian Stang i spissen tidligere i dag, sier Stokland.

Etterlengtet

Rune Flengsli er glad for at stasjonen er på plass.

– Den er blitt veldig fin. Den har vi ventet på lenge. Nå klokker jeg inn tidene for avgangene på stasjonen, sier Flengsli med et smil.

Kari og Karsten Klippenberg er enig med Flengsli i at det er blitt en fin stasjon.

– Det har vært en lang ventetid, så dette var etterlengtet. Vi har jo hatt tilgang til banen siden julaften 1942. Det er jo en del som har hatt problemer med støy i vårt naboområde, men nå er det over. I morgen tar vi banen i bruk, sier Karsten Klippenberg.

I bakgrunnen fortalte Lars Lillo Stenberg at han ikke hadde så mange sanger om T-banestasjoner, men til gjengjeld lot han «tøff i pyjamas» gå på trikken i stedet for på bussen. Sol ble det også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.