RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret seg selv i Oslo rådhus


Fine fruer: Åsta Fagerlid (t.v.) og Astrid Jacobsen fra Holtet storkoste seg under festen.
Fine fruer: Åsta Fagerlid (t.v.) og Astrid Jacobsen fra Holtet storkoste seg under festen.
Prinsdal eldresenter bidro på under-holdningssiden da FNs eldredag ble arrangert i Oslo på mandag. Det var også plass til allsang og politikk.

OSLO RÅDHUS: Med Vidar Lønn Arnesen som konferansier og The Big Chief Jazzband som husorkester, var det duket for feiring av byens eldre på mandag. Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp) var glad for å kunne invitere til fest på Rådhuset.

Denne feiringen er en hyllest til alle dere. Jeg foreslår at dette blir en tradisjon, sa hun, til applaus fra gjester fra 41 eldresentre rundtom i byen.

Bare vafler

Kvelden bød også på underholdning av mer og mindre kjente aktører.

Vi har et saftig miljø. På eldresentrene våre er det liv og røre, ikke bare kaker og vafler, forkynte Vidar Lønn Arnesen, før eldresentrene på Røa, Veitvedt/Linderud, Årvoll og Furuset underholdt gjestene med sang etter tur. Thorleif Holth fra Det sentrale eldreråd fortalte deretter om eldrerådenes rolle, før Odd Grann orienterte om seniorsaken.

I FNs resolusjon om eldre legger man vekt på uavhengighet, pleie, omsorg, selvrealisering og respekt. Forholdende må legges bedre til rette for en verdig aldring, sa Grann. Han understreket at Norge må bli bedre på rettferdig behandling av eldre.

Vi må selv få bestemme i hvilken alder vi skal trekke oss tilbake fra arbeidslivet. Det foregår daglig brudd på menneskerettigheter som gjelder oss eldre. Vi er ikke fremmede for å gå til sak mot den norske stat. Vi må stå sammen for å få slutt på aldersdiskriminering, sa Grann til applaus fra salen.

Som hakka møkk

Deretter var det klart for utdelign av prisen "Årets hederssenior". Utmerkelsen har tidligere gått til blant andre Rolv Wesenlund. I år var det tidligere Høyre-politiker, Røde kors-sekretær og psykiatriprofessor Astrid Nøklebye Heiberg som fikk hedersbevisningen.

Nå er det ikke sånn at vi eldre har gått ut på dato. Vi begynner faktisk å bli populære. Bøker om oss selger som hakka møkk, sier prisvinneren, som selv er aktuell med bok om aldring.

Hvis vi er villige til å snakke med de unge, og ikke bare fortelle dem hvor vi har vondt, så hører de på oss også. Vi eldre er her, og må brukes. Det er bare ti prosent av oss som skal på sykehjem, men det er ikke så lett å skjønne gjennom media, fortalte Nøklebye Heiberg.

Lokale helter

Så var det på tide med opptreden fra Prinsdal eldresenters eget kor. I kveld var det "Syng kun i din ungdoms vår" og "En liten pike i lave sko" som ble fremført. Etter vel overstått framføring var det god stemning blant koristene

Det var veldig flott å opptre. Vi har øvd i syv år, forteller sangstrupe Marit Øverby (76) fra Prinsdal. Vi utvikler oss ikke så voldsot, men vi har veldig glede av det, forteller 76-åringen.

Også blant publikum var det representanter fra vårt nærmiljø. Dette er kjempeflott. Stolene er vonde, men ellers var alt bra, forteller Åsta Fagerlid sammen med scenevante Astrid Jacobsen fra Holtet.

- Kommer dere tilbake neste år?

Ja, hvis vi lever, så!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere