*Nettavisen* Nyheter.

Feiret trikkeåpningen på Sæter

SÆTER: Ann Lisbeth Eriksen og Knut Stålen kom med sine bredeste smil til Sæter trikkeholdeplass onsdag morgen. Der fikk de gløgg og pepperkaker av Sporveien i forbindelse med gjenåpning av trikken mellom Bråten og Ljabru. Foto: Aina Moberg

Etter ni måneder, på vinterens hittil kaldeste morgen, ble trikken hilst velkommen tilbake på skinnene mellom Ljabru og Bråten.

SÆTER: – Gratulerer! Så flott det er blitt her, og så fint vi blir tatt i mot av Sporveien, strålte Ann Lisbeth Eriksen da hun kom til Sæter holdeplass onsdag morgen og fikk servert gløgg, kaffe, pepperkaker og vafler, pluss smil og god informasjon fra Sporveiens medarbeidere.


Medpassasjer Knut Stålen var like full av godord til gjenåpningen av trikken.

– Veldig hyggelig at den nå er på plass, men jeg må si at vi har vært fornøyde med bussløsningen også, sier han.

Flere av de som kom med trikken fra Ljabru, tok seg tid til en liten stopp på Sæter.

– Det var så koselig her at vi måtte bare gå av og vente på neste trikk, sier Kristin Buvik og Jørn Ljunggren med sønnen Isak på vei til barnehagen.

– I dag er vi veldig glade for at trikken er tilbake på sporet. Det gjør hverdagen enklere for oss. Trikken er en del av vår hverdag, og det har tatt litt ekstratid når den ikke har vært der, sier Buvik før familien skynder seg på neste trikk.

– Verdt å vente på

Sporveien hadde rigget seg til med 20 liter vaffelrøre, 20 liter gløgg, 15 liter kaffe og ti bokser pepperkaker på Sæter holdeplass allerede fra klokken 06.00 onsdag morgen.

– Her har det vært bare strålende blide og hyggelige folk med positive tilbakemeldinger. De sier resultatet har vært verdt å vente på, trass i mye bråk, støy og utsettelser underveis, sier informasjonsmedarbeider Tove Oskarsson.

Ikke helt ferdig

Selv om Sæter holdeplass ble åpnet onsdag morgen, er den ikke helt ferdig.

– Trappene ferdigstilles i løpet av vinteren, det mangler fortsatt gjerder langs eiendommene. Men, sanntidsskiltene er straks på plass, og om fjorten dager øker vi hastigheten på trikken, sier Espen Pettersen, driftssjef i Sporveien Trikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag