RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felix (15) truet med bank av trener

En trener truet Felix Schøyen (15) med bank hvis han ikke dømte offside. Men Felix har ingen planer om å gi seg av den grunn.

NORDSTRAND: Det var under en guttekamp at Nordstrand-dommer Felix Schøyen (15) opplevde å bli fysisk truet.

– Det ene lagets trener var svært uenig i en avgjørelse i kampen, og kom bort i pausen for å diskutere med meg. Jeg refererte til regelboka, og forsøkte å forklare hvorfor jeg hadde dømt som jeg gjorde. Han pekte og snakket høyt helt opp i ansiktet mitt, og da skjønte jeg at det ikke var noen vits i å forsøke å roe han mer ned, forteller Schøyen.

Den unge dommeren forteller at han avsluttet samtalen og forlot banen ved midtstreken. Den samme treneren pratet da til laget sitt bare få meter bortenfor.

– Han sa «hvis ikke den dommeren begynner å dømme offside så skal jeg banke han», forteller Felix Schøyen.

Saken tatt videre

Rekruttdommeren fra Nordstrand IF fullførte kampen, og dro så hjem.

Dagen etter sendte han et referat om opplevelsen sin til Ola Hobber Nilsen, tippeligadommer og dommeransvarlig i Nordstrand IF.

– Saken ble tatt videre både til den nevnte klubben og Oslo idrettskrets. For oss er dette en veldig alvorlig sak, spesielt med tanke på at unge og talentfulle dommere som Felix er helt alene på kamp, mens vi som dømmer lengre opp i systemet ofte er team på fem-seks stykker, sier han.

Les også: Ola (26) er Norges nye dommertalent

Sjelden hendelse

Einar Braaten, dommeransvarlig i Oslo fotballkrets, har behandlet saken.

– Dette er et grovt tilfelle av uakseptabelt oppførsel fra en voksen trener. Det som er beklagelig i dette er at en ungdom som Felix får en slik opplevelse. Samtidig virker det som om klubben og apparatet har gitt han støtte på en måte som jeg er rimelig sikker på at han takler og vokser på. Jeg er også imponert over rapporten han sendte innledningsvis. Den var veldig voksen til en 15-åring å være, sier Braaten.

Kretsen opplever å få en til to saker som dette hvert år, og hver gang får det konsekvenser for vedkommende som har gått over streken.

Den nevnte treneren reagerte med en skriftlig unnskyldning da kretsen tok kontakt. Klubbens styre vedtok så på et møte at et styremedlem bestandig skal være til stede under kamp så lenge treneren leder laget.

– Uten hans uforbeholdne unnskyldning og åpenbare anger ville dette ha gitt en langt mer alvorlig reaksjon, sier Braaten i Oslo fotballkrets.

La seg flat

DittOslo var mandag i kontakt med den nevnte treneren.

– Jeg har lagt meg langflat og bedt om unnskyldning. Jeg hadde aldri planer heller om å legge hånd på gutten, det er jo bare helt uakseptabelt, sier treneren.

Dommer Schøyen selv omtaler hendelsen som ubehagelig, men ubetydelig i forhold til hans jobb som dommer.

– Jeg har aldri vurdert å slutte. Målet er å dømme masse og komme seg opp på et høyere nivå. Den største drømmen er Tippeligaen, sier han.

Av hensyn til guttelaget og den omtalte treneren er disse anonymisert.

Les også: Trener angrep dommeren under kamp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere