RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felles kamp mot griseri


FORBUDT: Serpentingspray er miljøfarlig og griser til byen og bunader. 17. mai skal politiet og Bymiljøetaten sammen hindre ulovlig gatesalg og ber publikum la være å kjøpe. F.v. Per Bjørn Johannesen, Anita Ollianne Sletvold og Bjørn Hansen.
FORBUDT: Serpentingspray er miljøfarlig og griser til byen og bunader. 17. mai skal politiet og Bymiljøetaten sammen hindre ulovlig gatesalg og ber publikum la være å kjøpe. F.v. Per Bjørn Johannesen, Anita Ollianne Sletvold og Bjørn Hansen. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
Politiet og Bymiljøetaten vil slå hardt ned på gateselgere av såkalt serpentinspray i forbindelse med 17. mai.

OSLO: – Ingen vil få tillatelse til gatesalg av dette stoffet, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon.

Politiet og Oslo-vakter, trafikkbetjenter og andre mannskaper fra Bymiljøetaten vil derfor slå hardt ned på gatesalg at serpentinspray i tiden rundt 17. mai. Bokser vil bli beslaglagt og det er også åpning for botlegging.

– Ikke kjøp dette, det er ikke en leke, det forurenser og er noe griseri i byen, sier stasjonssjef Hansen, Per Bjørn Johannsen og Anita Ollianne Sletvold i Bymiljøetaten.

Les også: Guide: Slik kan du (også) feire 17. mai!

Miljøfarlig

Politiet og Miljødirektoratet mener spraybokser med serpentinspray gis et skinn av lovlighet med varedeklarasjon på norsk, men at denne sjelden stemmer overens med innholdet i boksen.

– Dette er stoffblandinger som skal oppfylle kravene til klassifisering og merking av farlige kjemikalier. Dette forurenser og er noe griseri, sier Hansen.

– Får du dette på bunaden må den til rens, stoffet kleber seg også til fortau og hus og kommunen og gårdeiere har en voldsom oppgave å få vasket dette bort etter feiringen, legger Bjørn Hansen til.

(saken fortsetter under videoen)

I forbindelse med 17. mai i fjor beslagla politiet rundt 2.000 bokser, med påfølgende kostnader for politiet fordi boksene må destrueres som spesialavfall.

Les også: Frykter passasjerflukt etter ny dag med kø-kaos

Beslaglegger alt

Politiet og Bymiljøetaten samarbeider for å bli kvitt griseriet og til sammen vil det være godt over 100 personer ute på gatene for å sørge for en vellykket markering av grunnlovsjubileet, men også for å stanse ulovlig gatesalg av serpentinspray. 

– Vi vil ha ute både uniformert og sivile mannskaper. Mange gateselgere ser sitt snitt til å tjene noen penger på dette, men vi vil beslaglegge alt vi kommer over, sier Hansen.

I utgangspunktet er også ballongsalg uten tillatelse ulovlig, men politiet vil i mindre grad fokusere på dette. 

Andre saker fra dittOslo.no:

Denne boligen ga prisrekord på Bøler

Disse lager Norges beste elevavis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere