RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fellesbrev til bystyrepolitikerne

Fra

Kjelsås Idrettslag Nydalen Skiklub Idrettens samarbeidsutvalg Nordre Aker Nordre Aker musikk- og kulturutvalg Grefsen Skolekorps Grefsen Skoles Strykeorkester Grefsen Pikekor Grefsen FAU Driftsstyret ved Grefsen skoleTil

Kultur- og utdanningskomitéen Byråd for kultur og utdanning

Oslo, 14.10.10

Angående muligheten for et samlingsareal tillagt flerbrukshallen på Grefsen

Vi viser til tidligere forslag datert 05.09.10 om disponering av flerbrukshallene på Tåsen og Grefsen. Her kommer et nytt primærforslag for Grefsen som begrunnes under.

Bakgrunn/status

Mandag 20.09. var første planleggingsmøte for den nye hallen som skal komme på Grefsen. Idrettsetaten leder planleggingen. Oslo Idrettskrets, ISU Nordre Aker, Utdanningsetaten, skolen og FAU deltar i brukergruppen. Det planlegges som forutsatt en flerbrukshall av middels størrelse beliggende i utkanten av idrettsbanen på nedsiden av Kapellveien.

Nytt forslag

Ut fra planleggingen ser man at et samlingsareal på 200 kvm tillagt idrettshallen er en vesentlig bedre løsning enn økt disponeringsrett for skolen i hallen. Det er flere grunner til dette:

En flerbrukshall er dårligere tilpasset skolens og kulturlivets virksomhet. Skolens og frivillige aktiviteters bruk kan også gi slitasje og konflikt i forhold til underlag, bruk av stoler, behov for sceneløsninger med videre.

Man slipper at skolen og frivillige organisasjoner beslaglegger verdifull halltid til tross for at arealbehovet ofte vil være mindre enn en hel flerbrukshall. Halltid er mangelvare.

Skolen og kulturlivet kan sikres tilstrekkelig disponeringsrett uten å måtte opptre på idrettens nåde.

Salen kan legges som en egen ”kloss” på den siden av hallen som er minst egnet som uteareal. Arealet kan brukes av skole, frivillig virksomhet og idrett som samlingssal. Det kan

også brukes av allidrett og smalere gymsalidrett. Løsningen frigjør selve hallarealet i større grad til idrettens bruk (ut over skoletid). Dette mer enn oppveier en noe høyere investering.

Kostnader

Det er sannsynlig at et slikt areal vil kunne delfinansieres av spillemidler (kulturmidler) når det legges til idrettshallen. Totalpris anslås til 5 millioner minus kulturmidler (mulig nettopris i størrelsesorden 4 millioner), men IDR vil nok kunne komme tilbake med mer nøyaktige kalkyler.

IDR bygger rimeligere enn UBF. For Grefsens del er det sannsynlig at hall pluss samlingsareal ikke blir vesentlig mer kostbart enn opprinnelig planlagte gymsalarealer.

Standardløsninger

Når man legger flerbrukshaller til skolene, kan det være en god modell likevel å sørge for et samlingsareal på 200 kvm. Man bør etter vårt syn vurdere dette i forbindelse med byrådssak 169/10 (som omhandler arealnormen for Osloskolen).

Konkret forespørsel

Man ber av ovennevnte grunner om et verbalvedtak i forbindelse med høstens budsjettbehandling om et samlingsareal på 200 kvm tillagt flerbrukshallen på Grefsen.

Se for øvrig vedlegg som begrunner hvorfor dette på alle måter er en god og nødvendig løsning – og ivaretar skole, idrett og kulturliv. Forslaget støttes av Oslo Idrettskrets og i MPS-komitéens innstilling til bydelsutvalget (som behandler saken 14.10. – se vedlegg).

Vennlig hilsen

Unni Færøvik Hans Erik Lie Erik Borge Skei Per Ekstrøm Namk ISU Nordre Aker Grefsen FAU Kjelsås Idrettslag

Hans Petter Verne Anne Berit Eid Trond Vinje Lise Hammergren Grefsen Skolekorps Nydalen Skiklub Driftsstyret Grefsen Grefsen Skoles Strykeorkester

Roald Fevang Grefsen Pikekor

Vedlegg:

Innspill fra Grefsen FAU Driftsstyrets vedtak Innspill fra Nordre Aker musikk- og kulturutvalg Innspill fra Kjelsås Idrettslag Innspill fra Grefsen Skolekorps Innspill fra Grefsen Skoles Strykeorkester Innspill fra Nydalen Skiklub MPS-komitéens innstilling til bydelsutvalget i Nordre Aker (behandles 14.10.) Byrådens svar av 12.10.10 på spørsmål fra Tåsen og Grefsen FAU

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere