Fellesgrill i Alnaparken

Krigen mot engangs- griller er i gang. Nå skal folk kunne grille på fellesgriller over hele byen. De som besøker Alnaparken kan fra nå av grille i parken når de vil.

Alnaparken: Første plass med fellesgrill ble åpnet i Alnaparken i forrige uke. Grillen ligger rett ved amfibiedammen, og er et fellesprosjekt mellom Alnaelvas venner og friluftsetaten. Byrådssekretær Lene Langemyr fikk æren av å kunne tilby grillen til publikum.
Engangsgrill er dårlig for miljøet. De forsøpler og utgjør en stor brannfare. Derfor er det bedre med slike fellesgriller, sier Langemyr.
Etablering av en ny grillplass i Alnaparken medfører at du kan grille på denne plassen også i perioden med forbud av åpen ild.

Felles satsning

Oslo kommunes friluftsetat har sponset grillen med 77.000 kroner. Resterende 22.000 ble dekket av Alna-elvas venner. Den første pølsen fra grillen fikk styremedlem Sølve Nilsen i Alna-elvas venner.
Denne grillplassen skal være enda et møtepunkt for publikum i Alnaparken, sier Nilsen.
Han håper at grillplassen skal kunne medføre at stadig flere bruker de flotte naturområder rundt Alna-elva.
Parken brukes i dag mye av skoleklasser som er på besøk på våren og høsten. Den er ikke så mye brukt om vinteren. Derfor er det viktig å få inn aktiviteter som skal trekke flere besøkende, sier Nilsen.
Det finnes mange flotte naturområder langs den 17 kilometer lange Alnaelva. Nilsen mener at flere bør få mulighet til å se og oppleve.
Alle ting som denne grillplassen eller ridesenteret er med på å gjøre Alnaparken mer publikumsattraktiv, sier Nilsen.

Vellykket

Fellesgrillen i Alnaparken er den andre av denne typen. Den første grillen ble for en stund tilbake åpnet på Huk. Dette er et prosjekt som friluftsetaten kommer til å fortsette med.
Disse to grillene er bare de første av mange som vi kommer til å åpne over hele byen. Jeg håper og tror at disse grillene kommer til å bli mye brukt i fremtiden, sier Lene Langemyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.