RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fellesskap eller forbud?

I Frogner bydelsutvalg har Kristelig Folkeparti fremmet et forslag om å forby grilling i Frognerparken etter klokken 20.00, for å få bukt med bråk og fyll. Hva er det egentlig partiet tenker på da? Forbinder vi parken med bråk og fyll? Frognerparken er en offentlig park med grønne plener hvor folket møtes, griller, tar et glass vin eller to og slapper av i solen. Hvis det innimellom er noen som får litt for mye innabords i vårsolen får det så være.

Derimot er bråk og synlig usjarmerende fyll noe helt annet. Det må slås ned på for fellesskapets beste, men det bør være politiets oppgave, og ikke gjennom overformynderi, og slett ikke gjennom forbud som ødelegger for fellesskapet. Hvis ikke folk, fra hele byen, eller utenbys fra for den saks skyld, skal kunne samle seg rundt grillen på et teppe i parken etter et visst klokkeslett, da er hele park- og grøntområdepolitikken i indre by meningsløs. Hva skal vi med grøntområder hvis ikke vi skal bruke den til nettopp grilling og samvær?

Det kommer vel ikke som en bombe at KrF ønsker et alkoholforbud, men et grillforbud som brekkstang virker som ren gledesdreping. Holdningsskapende arbeid er nok mye viktigere i slike saker enn forbud. KrFs forslag er muligens et forsøk på å skåne ungdom fra et lovlig rusmiddel som unge og uerfarne menneskene ikke alltid tåler. Problemet er selvfølgelig at det nok heller vil ramme voksne mennesker og familier, som etter jobb setter seg i parken med koteletter, poteter og salat og nyter å være ute i det grønne.

Forbud er et diskutert og omstridt tema, og ofte påstås det at forbud fører til at grupper blir mindre synlige. De gjemmer seg for å bedrive de samme aktivitetene som før, bare i skjul. For et syn det ville blitt i Frognerparken hvis voksne mennesker skulle gjemme seg for å grille. Bak trærne står det kanskje en litt skummel mann og pusher engangsgriller og tennvæske, og en annen har ferdiggrillede pølser for dem som ikke tør å fyre opp grillen. Nei, forbud mot grilling i parken er et forslag som hemmer fellesskap og glede, og utspillet er neppe en velgermagnet foran årets kommunevalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere