*Nettavisen* Nyheter.

Fem barn smittet av meslinger i Gamle Oslo

Fem barn i Bydel Gamle Oslo skal den siste uka ha blitt smittet av meslinger.

GAMLE OSLO: Det første barnet som ble sykt ble smittet av utenlandske besøkende, deretter ble andre barn i omgangskretsen smittet, melder Nrk Østlandssendingen fredag.

Tre av barna skal ha vært så syke at de ble lagt inn på sykehus.

– Meslinger overføres med dråpesmitte, og gir feber, snue og hoste, og etter et par dager kommer det et nokså typisk utslett. Dette er en sykdom man kan bli ganske kraftig syk av. Barn kan bli nokså dårlige av meslinger, sier smittevernoverlege i Oslo, Tore Steen, til Nrk.

Barna var ikke vaksinert mot meslinger

Alle de smittede har minoritetsbakgrunn, og er av ulike årsaker ikke vaksinert mot sykdommen. Et av barna går i en barnehage, hvor det er oppdaget at flere andre barn ikke er vaksinert.

– Hvis foreldre har barn som ikke er vaksinert for meslinger, bør de sørge for å få dem vaksinert. Aller viktigst er det hvis barnet har tilknytning til dette miljøet, men dette er en vaksine som alle barn bør ta, sier Steen.

Håper å få meslingutbruddet under kontroll

Folkehelseinstituttet kan fortelle at helsetjenesten i bydelen er i gang med å informere det berørte miljøet, samt å kartlegge vaksinasjonsstatus og tilby vaksine til dem som ønsker det.

– Vi håper å få utbruddet under kontroll så fort som mulig, sier Steen, som understreker at det er viktig å isolere syke barn, for å unngå smitte.

Meslinger er i dag en svært sjelden sykdom i Norge og er den eneste av barnesykdommene man kan vaksineres mot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag