RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem branner i helgen


 
  Foto: Illustrasjonsfoto
Våren er tiden for gressbranner og andre ildspåsettelser. – Alle meldinger blir fulgt opp, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Bare nå i helgen fikk Manglerud-politiet fem meldinger om mindre branner.– Første melding kom fredag ved 17-tiden. Da brant det i en presenning i et skur ved en liten hytte i Mortensrudveien, forteller Drevsjø.

Snaue 20 minutter senere ble det meldt om gressbrann i Lusetjernveien på Holmlia. Naboer fikk dempet ilden, men brannvesenet måtte foreta etterslukking.

Fredag kveld brant det i paller ved Hallagerbakken skole på Holmlia. Et titalls unge i alderen 15-18 år ble observert, men var borte da politiet kom. Det ble lett med hund.

Litt over klokken 01 natt til lørdag brant det i en søppeldunk ved Toppåsen skole på Holmlia. Ungdommer er observert stikke fra stedet. Mye tyder på at det er snakk om ildspåsettelse.

LES OGSÅ: Branntilløp sprer frykt

Og lørdag kveld ble det meldt om brann i skogen nederst i Ljabrubakken. Her viste det seg at to gutter hadde fyrt opp bål for å steke pølser. Det var ingen fare for spredning, men de to fikk klar beskjed om å avslutte sitt varme måltid.

– Om gressbranner i utgangspunktet ikke blir så mye ut av, lager vi anmeldelse på alle meldingene vi får, sier overbetjent Drevsjø. – Disse blir videresendt til politiets branngruppe for etterforskning. Vi på forebyggende avdeling på Manglerud tar oss av personer om vi får tak i dem. Er de under 15 år, blir de kalt inn til bekymringssamtale så de unge skal forstå alvoret i det de har gjort.


Men det er ikke bare disse brannsakene Manglerud-politiet har hatt i helgen:

Blir utvist – igjen

BØLER: Fredag formiddag meldte Coop Mega på Bøler at de hadde problemer med en nasker.

Politiet fikk pågrepet en 26 år gammel mann fra Romania. I tillegg til å ha tatt varer for snaut 50 kroner, bar han kniv.

Ved nærmere undersøkelse viste det seg at mannen ble utvist fra Norge i 2010. Nå blir det uttransportering igjen.

Skadeverk på veilys

SKULLERUD: Fredag kveld kom det melding om at unge gutter gjorde skadeverk på veilys i Gamle Enebakkvei på Skullerud. Da politiet kom, var guttene borte. Det ble heller ikke observert ødeleggelser.

Telys antente TV

BRATTLIKOLLEN: Litt før klokken 03 natt til lørdag ble det meldt om brann i Sandstuveien. Et telys hadde smeltet og antent en gammel TV det sto på.

Gode naboer fikk slukket og bar ut TV"n.

En 20 år gammel kvinne i leiligheten ble sjekket av ambulansepresonell, men var ikke skadet.

Tatt for hasjrøyking

ABILDSØ: Lørdag ettermiddag pågrep politiet to menn for hasjrøyking i Høgdaveien på Abildsø. Det ble også funnet noe annet narkotika. De to var h.h.v. 26 og 28 år.

Tilløp til slåsskamper

LAMBERTSETER/LJABRU: Lørdag kveld kom det melding om ordensforstyrrelser på T-banen på Lambertseter. Ungdommer bråkte, og vitne fortalte om karatespark. Alvorlighetsgraden ble etter hvert nedgradert.

Senere på kvelden ble det meldt om noe tilsvarende på Ljabru trikkeholdeplass, men her var det nok mer verbalt enn fysisk.

Fjernet «travlers»

RYEN: Søndag formiddag kom politiet over omreisende som forsøkte å slå seg til med sine biler og campingvogner. Fem biler med vogner ble fjernet fra Esso-stasjonen på Ryen. En drøy halv time senere ble seks ekvipasjer fjernet fra Sandstuveien.

De omreisende oppga at de var på vei mot Sverige. Politiet vil følge med så de ikke slår seg til og danner leire.

Truet med flaske

SKULLERUD: Søndag klokken 17.25 kom det melding om at en mann hadde kommet inn i Joker-butikken i Svartdalsveien nedenfor Ryen og truet med en flaske. Han ville ha penger. Ransforsøket ble misslykket, og manen forsvant - muligens på sykkel. Det ble lett i området med hund, men dette ga ikke resultat. – Vi er interessert i vitneobservasjoner, sier førstebetjent Sverre Sannes ved etterforskningsavdelingen på Manglerud.

– Vi har beskrivelse av en norsk utseende mann, ca. 30 år og 175 cm høy. Han skal ha vært iført svart hettegenser med påskrift og olabukse. Han bar på en plastpose.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere