RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem Enga-spillere til OL


Fra venstre: Alexander Bonsaksen (27), Morten Ask (33), Steffen Søberg (20), Sondre Olden (21) og Daniel Sørvik (23) er klare for OL i Sotsji
Fra venstre: Alexander Bonsaksen (27), Morten Ask (33), Steffen Søberg (20), Sondre Olden (21) og Daniel Sørvik (23) er klare for OL i Sotsji Foto: Foto: Katarina Nordam
Vålerenga hockey fikk med seg fem spillere i årets OL-tropp. Med det er de best representert på det norske landslaget.

JORDAL AMFI: Den tradisjonsrike klubben sender Morten Ask, Alexander Bonsaksen, Daniel Sørvik, Sondre Olden og Steffen Søberg til OL. Det gjør at de er det laget med flest OL-utøvere for Norge.

Svenske Färjestad er nest best, med fire representanter. De fire er Ole-Kristian Tollefsen, Anders Bastiansen, Marius Holtet og Martin Røymark .

Les også: Sytten oslogutter i OL-troppen

Vålerenga-trener, Espen «Shampo» Knutsen, er meget fornøyd med å få med fem av sine spillere i Roy Johansens tropp.

– Vi er veldig glade for at så mange av våre ble tatt ut. Å være det laget som har med flest spillere til Sotsji-OL, er helt klart en fjær i hatten for oss, sier «Shampo» Knutsen.

Iskrigerne fra Oslo har hatt en god sesong i år. De har vunnet 23 av 30 kamper så langt i år, hvorav én vunnet på overtid og én etter straffer. Laget har også toppet tabellen mesteparten av sesongen så langt.

– Det har vært bra i år. Gutta har vært gode. De som er blitt tatt ut har spilt en stor rolle for laget. Roy tar ut dem han mener er best, for å sette sammen det beste laget. Da viser det at gutta har levert denne sesongen, sier «Shampo» Knutsen.

Fortjent

33 år gamle Morten Ask, fikk sin landslagsdebut for 13 år siden. Kort tid før forrige vinter-OL i Vancouver, pådro Ask seg en alvorlig skulderskade og måtte stå over. Fire år senere får han en ny mulighet til å delta i verdens gjeveste turnering.

– Det er veldig moro for ham. Morten fortjener virkelige å få være med til Sotsji. Han hadde ekstremt uflaks før forrige OL, og dette er nok siste gang han får muligheten til å være med, sier «Shampo» Knutsen.

Under forrige landslagssamling trådde Alexander Bonsaksen inn som kaptein i Tollefsens fravær. Backen har vært fast på landslaget siden forrige OL, og var så godt som sikret en plass i troppen. Steffen Søberg var også forventet å få en plass på laget.

– Søberg var bankers. Det kom ikke som en overraskelse. Han er kanskje den beste av de tre keeperne som er tatt ut. Lars Haugen har vist at han kan levere varene i tidligere mesterskap, så han vil nok få starte. Selv ville jeg ikke vært redd for å starte Søberg mot Canada. Han er utrolig bra. Ung, men han er klar for dette, sier «Shampo» Knutsen.

På backsiden har Daniel Sørvik kjempet seg inn blant de to siste backplassene på landslaget. «Shampo» Knutsen mener det er fordi han har vist seg stabil gjennom de siste sesongene i Get-ligaen. Sørvik snappet plassen foran blant andre sin egen lagkaptein.

Les også: Vålerenga Hockey blir TV 2-serie

Fremtidens spiller

Sondre Olden fikk sin første mulighet for A-landslaget denne sesongen, og for ham kom OL-plassen som en overraskelse. Det gjorde det derimot ikke for treneren hans.

– Olden har vært helt suveren i år. Han har hatt en helt utrolig utvikling, og er fremtidens spiller. Med sine 194 centimeter og den farten han har, vil han bli en viktig spiller for Norge i tiden som kommer, forteller «Shampo» Knutsen.

Sondre Olden ble draftet av Toronto Maple Leafs for tre år siden, og mottok i går en gratulasjon fra NHL-laget. «Shampo» forteller at det bare viser hva fremtiden kan bringe for unggutten. At NHL-laget fremdeles holder øye med ham kan føre til en mulighet i verdens beste hockeyliga.

Manglerud-gutten har også fått tilbud fra svenske klubber etter sine prestasjoner denne sesongen. Det har også blitt spekulert i om Olden vil forlate Vålerenga før neste sesong.

– Sondre blir nok ut denne sesongen. Neste sesong vil vi derimot miste ham. Jeg tror nok han vil ende opp i den svenske ligaen først, der han vil kunne utvikle seg enda mer. Ser helt klart for meg at han kan få muligheten i NHL. Han fikk jo en bekreftelse på at de følger utviklingen hans i Toronto, og etter OL kan nok flere klubber få øynene opp for ham, sier «Shampo» Knutsen.

Debutanter

Av de fem som skal til Sotsji, er det bare Alexander Bonsaksen, som fyller 27 år rett for avreise til Russland, som har erfaring fra OL. Morten Ask gikk som nevnt glipp av Vancouver i 2010, og tre andre har fått til landslagsdebut i ettertid.

Både Daniel Sørvik og Steffen Søberg har tidligere vært med til VM, mens Sondre Olden står fremfor sin mesterskapsdebut.

– Hva kan vi si? Det er dritkult at vi er med alle sammen, vi kommer til å få det kjempemorsomt i Russland, sier de fem OL-gutta.

Les også: Vålerenga hentet tidligere NHL-kjempe
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere