*Nettavisen* Nyheter.

Fem etasjes blokk i Thorvald Meyers gt?

Komitéleder Ola Elvestuen (i blå skjorte) med følge tok turen til «vedhandlertomta» i Thorvald Meyersgate 68 for å se nærmere på de lokale forhold. Byrådssekretær Ståle Hagen (H) (studerer dokumenter) uttalte seg positivt om prosjektet. Foto: FOTO: LARS ROAR RUD

Saken har vært en verkebyll i bydelen gjennom mange år. Nå skal bystyret ta stilling til «hullet» ved Schous plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jarl Alnæs (V) og Ulf Granli (H) lot seg ikke rikke en milimeter. Vedhandletomta må ikke bebygges, mener de.

GRÜNERLØKKA: Torsdag sist uke var bystyrets byutviklingskomité på befaring i Thorvald Meyers gate 68, den såkalte «vedhandlertomta».

Her er det ønske om å bygge bolighus. Byrådet sier ja til fem etasjes boligblokk med 16 tre- og fireromsleiligheter.

Lokalpolitikerne fra samtlige partier sier nei – de vil heller ha torg – og aller helst revet gårdene på hver side av nummer 68. Opprinnelig var tanken å lage lokalt grønnsakstorg, men i mellomtiden har tomtesalg «i det stille» slått beinkrok på planene. Spørsmålet nå er om bystyret støtter byrådet. Venstre kan fort havne på vippen.

– Du får ikke noe svar av meg nå. Vi må tenke oss om. Men det er viktig for oss å få Schousparken til å fungere bedre, sier Ola Elvestuen til Østkantavisa.

Avstengt

Lokalpolitikerne Jarl Alnæs (V) og Ulf Granli (H) holdt appeller hvor de advarte mot å bygge boliger på tomta, hvor det i en årrekke har stått skjemmende brakker.

– Alle partiene har vært imot i lang tid. Schous plass fungerer ikke. Nå blir det enda mer avstengt og skyggelagt. Det er veldig synd, sa Alnæs.

Byrådssekretær Ståle Hagen (H) hilser bygget velkomment. At det skal være til ugunst for Schous plass, kjøper han ikke.

– Vi mener dette er et godt forslag. Bygget vil ramme inn parken og skape mer liv, sier han og tok også avstand fra tanken om å rive de to byggene.

– Det blir i så fall Norges dyreste park. Å løse ut beboerne vil koste mange, mange millioner, sa Hagen.

Barnehage

Tomta er regulert til barnehage, og innspill om noe slikt ble også avvist av lokalpolitikerne.

– Vi har full barnehagedekning i bydelen. Dessuten er ikke dette noe godt miljø for barn, sa Alnæs, som er bydelens representant i ei gruppe som skal utvikle plassen.

Om det blir bygd, skal innkjørsel skje via Rathkes gate. Et verneverdig pissoir skal da flyttes, ifølge Byantikvaren. Etaten er ikke fremmed for å fjerne de to byggene.

– Strålende at Byantikvaren åpner for dette, sa Granli.

At bydelen skulle være i manko på friområder, gikk heller ikke inn hos Hagen.

– Dere har da mange nok andre parker. Vi kan gjerne ha torg her. Vi er opptatt av å få rammet inn området og få vekk skrotet. Da kan det bli mer byliv på plassen, argumenterte byrådssekretæren.

– Vi endrer ikke mening. Tenk alvorlig gjennom dette. Det er få saker som samler alle politikerne i bydelsutvalget, minnet Granli om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.