RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem forslag til ny volleyballbane


Slik så den forhenværende volleyballbanen på Sverre Enevolds plass ut i august.
Slik så den forhenværende volleyballbanen på Sverre Enevolds plass ut i august. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Bydelen foreslår fem nye plasseringer for den tidligere sandvolleyballbanen på Jupiterjordet – fra Muselunden i øst til Myrerjordet i vest.

NORDRE AKER: Disenveien, Muselunden, Disenjordet, Engebråten skole og Myrerjordet er bydelens forslag til nye plasseringer for volleyballbanen som ble flyttet fra Sverre Enevolds plass (Jupiterjordet) til Solemskogen.

Fem forslag

MPS-komiteen ble framlagt følgende alternativer under sitt møte mandag denne uken:

Disenjordet: Plassering mellom tennisbanene og Grefsenveien. Bydelen mener dette er en lite benyttet park, og banen vil i liten grad være til sjenanse.

Engebråten: Ved siden av ungdomsskolen, vil føre til mer bruk på dagtid. Og lite sjenanse, men kan bli en uønsket samlingsplass på kveldstid. Er i dag regulert til gravlund og turvei, og trenger derfor dispensasjon.

Disenveien: Ved siden av tennisbanen. Det må tas hensyn til at det går en høyspentrasé over området. Nærheten til bebyggelse kan føre til naboklager.

Muselunden: To kunstgressbaner er planlagt, sandvolleyballbaner kan ses i sammenheng med disse.

Myrerjordet:: Benyttes fullt ut av Kjelsås IL til fotball for aldersbestemte lag. Ikke gunstig å ta av et området som er fullt i bruk.

Idrettsetaten mener Disenjordet og Engebråten er best egnet. Prisen for oppføring av én bane er anslått til 248.000 kroner.

– Drukningsfare

Nordre Akers lokalpolitikere reagerte på flyttingen av banen, som var en ren administrativ avgjørelse. I ettertid har det vist seg at naboer var svært misfornøyde med støy og forsøpling i tilknytning til banen.

Etter at banen ble flyttet har «krateret» der sanden lå, blitt liggende urørt. Rett før sommeren gikk leder av miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) i bydelen, Ivar Christiansen (Ap) ut og advarte om at barn kunne drukne i krateret fordi det ble fylt av mye vann ved store nedbørsmengder.

I slutten av august er lite gjort.

– Jeg jeg langt fra fornøyd. Hvorvidt det er bydelen eller Friluftsetaten som skal klandres for sen framdrift skal jeg bringe på det rene til mandag, skriver Christiansen i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

HVOR MENER DU BANEN BØR LIGGE? KOMMENTER I FELTET NEDENFOR!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere