Gå til sidens hovedinnhold

Fem forslag til ny volleyballbane

Bydelen foreslår fem nye plasseringer for den tidligere sandvolleyballbanen på Jupiterjordet – fra Muselunden i øst til Myrerjordet i vest.

NORDRE AKER: Disenveien, Muselunden, Disenjordet, Engebråten skole og Myrerjordet er bydelens forslag til nye plasseringer for volleyballbanen som ble flyttet fra Sverre Enevolds plass (Jupiterjordet) til Solemskogen.

Fem forslag

MPS-komiteen ble framlagt følgende alternativer under sitt møte mandag denne uken:

Disenjordet: Plassering mellom tennisbanene og Grefsenveien. Bydelen mener dette er en lite benyttet park, og banen vil i liten grad være til sjenanse.

Engebråten: Ved siden av ungdomsskolen, vil føre til mer bruk på dagtid. Og lite sjenanse, men kan bli en uønsket samlingsplass på kveldstid. Er i dag regulert til gravlund og turvei, og trenger derfor dispensasjon.

Disenveien: Ved siden av tennisbanen. Det må tas hensyn til at det går en høyspentrasé over området. Nærheten til bebyggelse kan føre til naboklager.

Muselunden: To kunstgressbaner er planlagt, sandvolleyballbaner kan ses i sammenheng med disse.

Myrerjordet:: Benyttes fullt ut av Kjelsås IL til fotball for aldersbestemte lag. Ikke gunstig å ta av et området som er fullt i bruk.

Idrettsetaten mener Disenjordet og Engebråten er best egnet. Prisen for oppføring av én bane er anslått til 248.000 kroner.

– Drukningsfare

Nordre Akers lokalpolitikere reagerte på flyttingen av banen, som var en ren administrativ avgjørelse. I ettertid har det vist seg at naboer var svært misfornøyde med støy og forsøpling i tilknytning til banen.

Etter at banen ble flyttet har «krateret» der sanden lå, blitt liggende urørt. Rett før sommeren gikk leder av miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) i bydelen, Ivar Christiansen (Ap) ut og advarte om at barn kunne drukne i krateret fordi det ble fylt av mye vann ved store nedbørsmengder.

I slutten av august er lite gjort.

– Jeg jeg langt fra fornøyd. Hvorvidt det er bydelen eller Friluftsetaten som skal klandres for sen framdrift skal jeg bringe på det rene til mandag, skriver Christiansen i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

HVOR MENER DU BANEN BØR LIGGE? KOMMENTER I FELTET NEDENFOR!

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21