*Nettavisen* Nyheter.

Fem menn stjal merkeklær for flere millioner

Nå risikerer de fem Oslo-mennene fengsel og bøter på millioner. Mandag starter rettssaken.

OSLO: De fem mennene er i alderen 22 til 36 år, og samtlige er bosatt i Oslo. Mandag begynner rettssaken, der de står tiltalt for en rekke forhold, blant annet for å ha stjålet merkeklær for flere millioner fra diverse butikker i Oslo-området.

Klær for to millioner i én butikk

Det første tyveriet de står tiltalt for skjedde 22. april 2012. Den gangen skal fire av de tiltalte ha brutt seg inn hos MS Icon AS i Niels Juels gate. Her skal de ha stjålet klær til en samlet verdi av over to millioner kroner.

Senere skal de i tur og orden ha brutt seg inn i butikker, hvor de stjal klær for ytterligere to millioner. De skal også ha vært i besittelse av stjålne klær, allerede fra 2011, blant annet fra butikkene Høyer og Follestad.

LES OGSÅ: Mann (39) må møte i retten – risikerer 200 kroner i bot

Krasjet etter politijakt

Flere av de tiltalte ha også vært i besittelse av stjålne biler og bilnøkler.

En av de tiltalte skal, samme kveld som innbruddet hos MS Icon AS ha forsøkt å rømme fra politiet i en varebil med falske skilter. Biljakten, som foregikk i høy hastighet, endte med at han krasjet i en mur like ved Gamle Aker kirke.

Mandag må alle de fem møte i Oslo tingrett, tiltalt for tyveri, heleri, innbrudd, besittelse av narkotika, og diverse andre lovbrudd.

Det er satt av en hel uke til rettssaken, der det er lagt ned påstand om fengsel for flere av de tiltalte, inndragelse av gjenstander, samt erstatning og bøter for diverse av tyveriene.

LES OGSÅ: Anja veide nesten 100 kilo – 30 kilo lettere er hun klar for Oslo Maraton

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.