*Nettavisen* Nyheter.

Fem millioner til eldretrivsel

Byråd Sylvi Listhaug (midten) valgte seg Abildsø bo- og rehabiliteringssenter da hun kunngjorde utdelingen av fem millioner kroner som skal gjøre det hyggeligere for beboerne på byens sykehjem. Her med beboere og ansatte i den nye sansehagen. Foto: Foto: Line Rundmo.

Kjell-Elvis, Sputnik, teater, allsang og fjordcruise er blant trivselstiltakene byens sykehjemsbeboere kan glede seg over i år.

OSLO/ABILDSØ: Også i år har byrådet satt av fem millioner kroner til trivselstiltak ved hovedstadens sykehjem, fordelt på fellessarrangementer og innsendte søknader.

Fem millioner kroner

– Trivselsmidlene vi delte ut i fjor bidro til økt aktivitet og glede for mange tusen sykehjemsbeboere i Oslo. Vi bestemte oss for å gjenta suksessen og deler også i år ut fem millioner kroner til utflukter, fester og annen moro, sier Sylvi Listhaug (Frp), byråd for helse og eldreomsorg.

– Oslos eldre går en fin tid i møte med utflukter, konserter, kafébesøk og kulturkvelder. Jeg gleder meg også til å delta på flere av arrangementene. Som Elvis-fan gleder jeg meg til å være med på Kjell-Elvis-konsert, sier byråden.

Lars Klevstrand, Elin Prøysen og en rekke andre artister skal også reise rundt på sykehjemsturné for å holde konserter, i tillegg til at det blant annet er satt av penger til fjordcruise for totalt 650 sykehjemspasienter.

Overraskelsesbesøk

Sist uke troppet Listhaug personlig opp på Abildsø bo- og rehabiliteringssenter, for å informere om at de er tildelt 31.000 kroner til blant annet museums- og operabesøk, videreutvikling av sansehagen og månedlige kulturarrangementer.

– Sykehjemmene skal ikke bare være et oppbevaringssted, det skal skje noe også, sa Listhaug.

Det var byrådens første besøk på Abildsø bo- og rehabiliteringssenter, og hun fikk blant annet se på den nye sansehagen, som åpnes offisielt fredag 4. juni.

– Her har dere det fint, sa Listhaug, som ble tatt godt imot.

– Vi er veldig fornøyd, uttalte merkantil leder Mette Thurmann-Moe etter at tildelingen av trivselsmidlene ble kjent.

Også de andre lokale sykehjemmene våre får trivselsmidler, se faktaboksen for flere detaljer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.